Skadedrama i «Farmen»:

- Øksa traff rett over ankelen

«Farmen»-deltaker hogde øksa rett i foten bare få timer etter at han ankom gården i Hurdal.

FIKK VONDT: Robert Michael Scott hugget seg i foten med ei øks i tirsdagens premiere av «Farmen». Foto: Espen Solli / TV 2
FIKK VONDT: Robert Michael Scott hugget seg i foten med ei øks i tirsdagens premiere av «Farmen». Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag var det premiere på TV 2-programmet «Farmen», der 14 nye deltakere i slutten av juli flyttet inn på Steinsjøen gård like ved Hurdal på Øvre Romerike.

Allerede i premiereprogrammet ble det drama - både på gråt- og skadefronten. Flere deltakere begynte nemlig å krangle etter at Robert Michael Scott (53) nektet å spise fisk og spurte om ei brødskive etterpå.

Seinere tok Tina Teien (38) til tårene etter en konfrontasjon rundt bordet om det samme temaet.

- Reagerer fort

Like før ble Scott utsatt for et uhell ute på gårdsplassen, som kunne endt mye verre enn det gjorde. På TV var dette det siste som skjedde, men ifølge deltakere Dagbladet har snakket med hogde han seg i foten med ei øks før matkrangelen tok til.

OVERSTÅTT PREMIERE: Disse 14 deltar i årets «Farmen». Programleder er Mads Hansen. Foto: Espen Solli / TV2
OVERSTÅTT PREMIERE: Disse 14 deltar i årets «Farmen». Programleder er Mads Hansen. Foto: Espen Solli / TV2 Vis mer

På TV hører man bare et skrik, før seerne får se at Scott ligger på bakken og holder seg rundt foten - mens flere andre deltakere hjelper til for å forsøke å stoppe blødningen.

- Det hørtes ut som at han hadde hogde av seg foten. Og det er klart, da reagerer man fort, sier deltaker Grethe Enlid (49) i episoden.

VANLIGE MENNESKER: Men det trenger ikke å bety at alle er helt normale. Her er høstens «Farmen»-bønder! Video: Tor Lindseth/Rød Løper Vis mer

Øks traff legg

Dagbladet har vært i kontakt med én av dem som sto rett ved siden av da uhellet skjedde, men har valgt å anonymisere vedkommende med tanke på at finalen ikke har funnet sted - og at det derfor kan røpe programinnhold.

- Han står i crocs, og skal kappe noe ved. Men han gjør det ikke på den hoggestabben vi har fått utlevert, men på gresset. Øksa treffer ham rett over ankelen på frontleggen. Han skriker til, og da snur jeg meg. Alle kom løpende, og da oppsto det litt kaos - for vi visste ikke hvor førstehjelpsskrinet lå. Til slutt fikk vi lagt kompress på såret, forteller deltakeren til Dagbladet.

Vedkommende fortsetter:

- Så heiste vi det røde flagget, og så kom legen etter hvert.

MÅTTE SY: Robert Michael Scott måtte sy tre sting etter uhellet på «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2
MÅTTE SY: Robert Michael Scott måtte sy tre sting etter uhellet på «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

TV 2: - Blødde ganske mye

- Så hvordan reagerte Robert?

- Han ble blek og satt ut av hele situasjonen. Han ble nok litt engstelig og lurte på hva som nå skjedde med deltakelsen i «Farmen». Men han gråt ikke og besvimte ikke heller, selv om det var mye blod. Han var ikke så flink til å tørke opp etter seg heller, så det var mye blod i huset etterpå, forteller deltakeren, som ikke vil karakterisere hendelsen som veldig dramatisk, med et smil.

ENDRING: I de forrige sesongene av «Farmen» har alle de unge deltakerne vært single. I år finnes det unntak, men programleder Mads Hansen lover likevel flørting. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Dagbladet har vært i kontakt med TV 2, som ikke ønsker røpe om den uheldige 53-åringen, som jobber som bussjåfør i Bergen og som har over én million følgere på TikTok, må trekke seg etter hendelsen eller ikke.

- Robert var uheldig, og hogde seg i foten med en øks. Såret blødde ganske mye og Robert fikk hjelp av Grethe og crew på stedet til å stoppe blødningen med tøystykker.

Lege ble tilkalt, han sydde tre sting med lokalbedøvelse. Det var ikke nødvendig for Robert å besøke lege utenfor gården. Han fikk beskjed om å ta det rolig noen dager, holde foten høyt, og holde såret reint og tørt, sier pressesjef i TV 2, Jan Petter Dahl, til Dagbladet.

FARMEN KJENDIS: Dette er gjengen som skal delta i den kommende sesongen av «Farmen Kjendis». Video: Rød Løper Vis mer

I premiereepisoden ble det klart at eiendomsadvokat Thorvald Nyquist (51) blir storbonde første uke. Allerede onsdag velger han førstekjempe til høstens første tvekamp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer