Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Samantha Skogrand og Emil Helge Svendsen:

OL-nerver før det braker løs: - Jeg er mer nervøs enn Emil

Det er ikke bare bare å være sammen med en av OLs største stjerner.

HEIER PÅ: Samantha Skogrand, her på premieren til Ylvis-brødrenes nyeste program, sier hun forsøker å heie på kjærestens OL-innsats fra Oslo. Det går på nervøsiteten løs, skal vi tro henne. Foto: Andreas Fadum
HEIER PÅ: Samantha Skogrand, her på premieren til Ylvis-brødrenes nyeste program, sier hun forsøker å heie på kjærestens OL-innsats fra Oslo. Det går på nervøsiteten løs, skal vi tro henne. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): OL er allerede i full sving, og flere millioner seere verden over følger daglig med på hva øvelsene i Pyeongchang vil by på.

Om ikke nervene på vegne av de norske utøverne er høye nok som de er, finnes det enkelte der ute som biter hakket mere negler - utøvernes familie og venner.

For radioprofil Samantha Skogrand (28) har de siste ukene rett og slett vært ganske vanskelige. Hun er sammen med skiskytter Emil Hegle Svendsen (32), og det blir fort amper stemning hjemme i hennes stue når det er kjærestens tur til å briljere i OL.

STJERNEPAR: Skogrand og Hegle Svendsen offentliggjorde forholdet sitt i starten av 2014, og har vært et av landets mest omtalte par siden den gang. Mens han nå er i Sør-Korea for å forhåpentligvis ta noen medaljer, er hun hjemme i Oslo. Det blir det nervøsitet ut av. Foto: Andreas Fadum
STJERNEPAR: Skogrand og Hegle Svendsen offentliggjorde forholdet sitt i starten av 2014, og har vært et av landets mest omtalte par siden den gang. Mens han nå er i Sør-Korea for å forhåpentligvis ta noen medaljer, er hun hjemme i Oslo. Det blir det nervøsitet ut av. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Slipper å miste søvn

- Det er så mye nerver om dagen at jeg kjenner det er godt å være her, sånn at jeg kan slappe av og ha det litt gøy, forteller Skogrand til Dagbladet på premieren av Ylvis-brødrenes nye program på TVNorge tirsdag kveld.

Paret bekreftet først romansen sin i januar 2014, etter å ha holdt en lav profil rundt romantikken en stund. Skogrand jobbet den gang som sportsanker i TV 2, men det var ikke på jobb de to skulle møte hverandre for første gang.

I sommer avslørte hun at de to møttes på nett, via sosiale medier. Det skal ha vært Hegle Svendsen som først tok kontakt - og siden den gang har de vært et av landets mest omtalte par.

Det er likevel ikke en så glamorøst som det kanskje virker. Mens han har pakket kofferten og reist til Sør-Korea, må hun på jobb i Oslo - som programleder i Radio Norge.

- Emil konkurrerer heldigvis mens det er dagtid her hjemme i Norge, så jeg slipper å miste nattesøvn over at han holder på. Jeg trives veldig på jobb nå, selv om jeg står opp tidlig. Det hadde kanskje ikke vært så gøy å miste nattesøvnen på grunn av OL, forteller hun og ler.

08.01.2014 STOLTE: Foreldrene til skiskytter Emil Hegle Svendsen forteller om løpet de mener sønnen viste han hadde et talent utenom det vanlige. Vis mer Vis mer

Hegle Svendsen har hele fire gull og ett sølv fra OL tidligere, så det kan hende at Skogrands bekymringer overfor kjæresten er unødvendige. At han i tillegg har tolv gull fra diverse verdensmesterskap og fire gull fra Jr-VM, bør i hvert fall være beroligende fakta.

- Jeg tror egentlig at jeg blir mer nervøs enn det Emil blir når han skal gå OL-renn, sier hun og fortsetter:

- Jeg heier i hvert fall utrolig på han fra her hjemme i Norge. La dette gå bra, flirer radioprofilen.

Hegle Svendsen startet sin kometkarriere på starten av 2000-tallet, og har siden den gang briljert innenfor både skiskyting og langrenn.

08.02.2014 HETT: Det ble varmt i OL-studio da Emil Hegle Svendsen og Rachel Nordtømmes shampo-reklame ble vist på skjermen. Video: Dagbladet Vis mer Vis mer

Utsatt vielsen

Det var to dager før julaften i 2016 at paret tok forholdet sitt videre til det neste nivået. Hegle Svendsen gikk ned på kne, og fikk et ja av sin utkårede. Siden den gang er det kommende bryllupet blitt diskutert flere ganger, men nå har paret bestemt seg for å utsette vielsen.

- Vi hadde satt en dato til sommeren, men vi har nå valgt å utsette det for at jeg skulle få ro til å forberede meg fram mot OL og fokusere 100 prosent på nettopp dét. Nå er det utsatt til 2019, sa Hegle Svendsen til VG i november.

VIL GIFTE SEG: Samantha Skogrand og Emil Hegle Svendsen er forlovet, og har ikke lagt skjul på at de gjerne vil bli et ektepar. Jobb har derimot kommet i veien for et mulig bryllup foreløpig, men de stresser ikke med tida. Foto: Andreas Fadum
VIL GIFTE SEG: Samantha Skogrand og Emil Hegle Svendsen er forlovet, og har ikke lagt skjul på at de gjerne vil bli et ektepar. Jobb har derimot kommet i veien for et mulig bryllup foreløpig, men de stresser ikke med tida. Foto: Andreas Fadum Vis mer

I september sa paret til Se og Hør at de ikke hadde noen hast med å gifte seg.

- Vi har bestemt oss for hva slags bryllup vi har lyst på, men vi har ikke bestemt oss for noe mer enn det egentlig, altså når det blir og hvor.

- Vi har litt mye å gjøre med både ny jobb og OL om dagen, så vi har ikke satt noen konkrete planer. Vi får ta det litt med ro tror jeg, det er så mye som skjer, kom det fra paret.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!