RASTE NED I VEKT: Ola Karlsson Eriksson (19) vant pris for sin vektnedgang i svenske «Biggest Loser». Det er kanskje ikke så vanskelig å forstå hvorfor. Foto: Privat
RASTE NED I VEKT: Ola Karlsson Eriksson (19) vant pris for sin vektnedgang i svenske «Biggest Loser». Det er kanskje ikke så vanskelig å forstå hvorfor. Foto: PrivatVis mer

Ola (19) gikk ned 44,5 kilo - hylles for bilde av sitt nye jeg

Den svenske «Biggest Loser»-deltakeren har lagt om livet.

(Dagbladet) For en tid tilbake rullet svenskenes utgave av «Biggest Loser» over skjermene i nabolandet vårt. Der deltok blant andre 19 år gamle Ola Karlsson Eriksson fra Luleå.

Det gikk ikke hele veien for 19-åringen, men han stakk likevel av med en slags seier. Han var nemlig den av de utstemte deltakerne som gikk ned mest, og vant derfor den såkalte «hemmafinalen».

Nå hylles han for den nye kroppen sin, og sier til Dagbladet at han setter pris på oppmerksomheten.

- Alltid vært overvektig

Det var Expressen som først omtalte historien til 19-åringen. Med et vekttap på 44,5 kilo, tilsvarende 34,7 prosent av kroppsvekten hans, ble han tildelt 100 000 svenske kroner for sin imponerende livsstilsforandring.

- Det var en heftig opplevelse og erfaring. Jeg har aldri gjort noe lignende, sier Erikkson til Dagbladet.

Bildet til venstre øverst i artikkelen er fra 2013. Da veide 19-åringen 152 kilo.

- Jeg har alltid vært overvektig, men det var bra å få hjelp i såpass ung alder. Det er klart det var vanskelig, men jeg ville ikke mislykkes. Jeg fant alltid motivasjon i meg selv og familien, sier han.

- Tung byrde

Han forteller at det til tider var vanskelig psykisk å være overvektig. Eriksson ønsker ikke at noen skal oppleve det samme som han.

- Det er vanskelig å veie såpass mye, spesielt for psyken. Jeg ønsker ikke dette for noen andre. Folk ser på deg uansett hvor du går. Det er kjedelig og en tung byrde, sier han til Dagbladet.

19-åringen påpeker at han nesten ikke var i aktivitet før han meldte seg på «Biggest Loser». Nå går han tur hver dag, og trener fire til fem ganger i uka.

- Får masse kjærlighet

På sin Instagram-konto la Eriksson for noen dager siden ut et bilde av sin nye kropp. At han har rast ned i vekt vises godt. «Jeg er stolt av min kropp. Ikke fordi den er perfekt, ikke fordi jeg er fornøyd eller «ferdig». Jeg er stolt fordi den er mye bedre enn noensinne», skrev han ved bildet.

Oppmerksomheten har vært massiv.

- Det er helt overveldende. Jeg har fått masse oppmerksomhet, likes og kjærlighet. Jeg vil gjerne fortsette med å inspirere og motivere andre, sier han.

Foruten å ville motivere i framtida, ønsker han å studere til å bli siviløkonom. 19-åringen tror han har en lys framtid i vente.

- Jeg ser et lys i tunnelen nå. Det er ikke bare på skole- og jobbfronten det kommer til å gå bra. Jeg kommer også til å treffe kjærligheten, forteller han optimistisk.

Han nevner at han har fått oppmerksomhet fra interesserte friere, men vil ikke kommentere hvorvidt han skal svare noen av dem.

- Jeg er litt kresen, sier han og ler.