Olav Thon:

Olav Thon (95) skal gifte seg

Gifter seg i sommer.

FORLOVET: Tirsdag formiddag kom den glade nyheten om at forretningsmannen Olav Thon gifte seg. Foto: NTB Scanpix
FORLOVET: Tirsdag formiddag kom den glade nyheten om at forretningsmannen Olav Thon gifte seg. Foto: NTB ScanpixVis mer

Forretningsmannen Olav Thon (95) og hans kjæreste tidligere tingrettsdommer Sissel Berdal Haga (79) skal gifte seg til sommeren. Det bekrefter Trine Lise Hedemann, informasjonskonsulent i Olav Thon Gruppen, overfor TV 2, men forteller at hun ikke ønsker å kommentere giftermålet ytteligere.

- Vi er like forelsket nå som da vi møtte hverandre for snart 30 år siden. Nei, forresten: Vi er enda mer forelsket nå, har Berdal Haga tidligere uttalt.

Delte lovord om forloveden

Den fargerike 79-åringen, som også er kvinnen bak Olav Thons velkjente røde lue, la til at forretningsmannen er kravstor - men avslørte samtidig at han har en myk side:

- Olav er utrolig omsorgsfull, alltid engasjert, sa hun rosende til Her og Nå.

I et tidligere intervju med Dagbladet snakket Thon også rosende om hun som nå er hans forlovede.

- Sissel er både omtenksom, varm, følsom og kjærlig - samtidig som hun kan være en blanding av striks og konsis når det gjelder ting som er påtrengende. Vi fant tonen fra første stund og er fortsatt like forelsket i hverandre.

GIFTEKLARE: Olav og Sissel gifter seg til sommeren. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
GIFTEKLARE: Olav og Sissel gifter seg til sommeren. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
SPREK DUO: Olav Thon og samboer Sissel Berdal Haga holder seg i form sammen med turer i skog og mark. Her er de to under avdukingen av Oslos geografiske midtpunkt ved Nedre Blanksjø høsten 2014. Foto: NTB Scanpix
SPREK DUO: Olav Thon og samboer Sissel Berdal Haga holder seg i form sammen med turer i skog og mark. Her er de to under avdukingen av Oslos geografiske midtpunkt ved Nedre Blanksjø høsten 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Kjærligheten er veldig viktig for menneskets ytelse også på andre områder. Harmoni i tilværelsen betyr at oppgavene i dagliglivet blir mye enklere.

- I motsetning til meg er Sissel veldig systematisk. Men så har hun jo ikke vært dommer i 26 år for ingenting, sa han videre, og fortsatte:

- Sissel er nå ansatt som designer i Thongruppen og har mye av æren for at hotellene våre ligger langt oppe på rankinglisten til reisenettstedet Tripadvisor, forteller eiendomskongen stolt.

- Mitt liv med to kvinner

I 2018 mistet Thon sin kone gjennom 68 år, Inger Johanne Thon. Den 98 år gamle kvinnen som ble rammet av Alzheimer for mange år sida, sovnet stille inn, og i et intervju med Nettavisen i fjor, fortalte Thon om hvorfor han beholdt ekteskapet, selv om han er partner med en annen kvinne.

RIK MANN: Olav Thon har tidligere uttalt at vil gi bort hele formuen på over 25 milliarder til «allmennyttige formål». Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer Vis mer

- Det er veldig mange år siden at Inger Johanne «ble borte». Så kan man spørre seg, hvorfor ikke skille seg når man har en ny livsledsager? Men jeg tenkte at når man er så voksen og ikke skal lage en stor barneflokk, så er ikke det nødvendig. Hvorfor ikke la det gå stille og rolig for seg og samtidig ta vare på den som er så uheldig å bli rammet av en alvorlig sykdom? sa han.

Thon har derfor bidratt stort når det gjelder støtte til forskning på Alzheimer og demens. I mars 2017 ga han 30 millioner kroner til demensforskning, ifølge TV2.no.

- Jeg har sett dette mye. Det er uverdig når man ikke husker hvem man er eller hvor man er, om det er dag eller natt. Og jeg synes jo det er vanskelig når jeg blir kalt Per eller Adolf, sa han til nettstedet.