Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ole Klemetsen: - Jeg var en mobber

Den tidligere proffbokseren angrer på fortiden.

VAR EN MOBBER: Ole Klemetsen (41) mobbet andre som ung. Nå forteller han sin historie i håp om å hindre ungdom fra å begå samme feil som han gjorde. Bildet er tatt i 2005.
Foto: Linda Næsfeldt / Dagbladet
VAR EN MOBBER: Ole Klemetsen (41) mobbet andre som ung. Nå forteller han sin historie i håp om å hindre ungdom fra å begå samme feil som han gjorde. Bildet er tatt i 2005. Foto: Linda Næsfeldt / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Tidligere proffbokser Ole Klemetsen (41) har en lang merittliste.

Blant annet vant «Lukkøye» bronse under både EM og VM i 1991, og har i tillegg en rekke prestisjetunge titler å smykke seg med.

Det er imidlertid ikke alt fra fortiden han er like stolt over.

Til Stavanger Aftenblad forteller Klemetsen at han mobbet folk da han var yngre.

- Ikke stolt - Uten å nevne konkrete ting, var jeg med på mobbing. Jeg var en av de som mobbet, og det er jeg ikke stolt over i dag, sier Klemetsen til Aftenbladet.no.

Det er i forbindelse med en kampanje mot mobbing i avisas regi at Klemetsen forteller om sin fortid som mobber.

- Jeg vil tro at det er folk der ute som bærer nag til meg i dag. Jeg er sikker på at noen tenker: «Han der helvetes Ole, han gjorde livet mitt surt». Og det har jeg dårlig samvittighet for. Såpass ærlig må jeg være. Jeg ser at en del av det jeg gjorde, burde ha vært ugjort, sier han til avisa, og legger til at han får frysninger av å snakke om det.

Mandag besøkte han en skole i Gjesdal i Rogaland i håp om at elevene skulle lære av hans egne feil. Budskapet Klemetsen ønsket å sende til 9.-klassingene var tydelig:

- Den som mobber, den får juling av meg etterpå. Så enkelt er det.

Far til to Over ti år har gått siden Klemetsen avsluttet sin karriere som proffbokser.

Siden har han deltatt i en rekke programmer, som «Skal vi danse», «Mesternes mester», «Fire stjerners middag» og kjendisversjonen av «Robinsonekspedisjonen», samt medvirket i en dokumentarfilm som omhandler familien Klemetsen.

Stavanger-mannen ble også tildelt spalteplass etter kontroversielle uttalelser om jenter i bokseringen:

- Jeg synes ikke kvinneboksing er noe særlig pent. Damer skal være feminine og ta seg bra ut. Ikke stå i en boksering og pådra seg blåveiser. De burde heller være hjemme på kjøkkenet og gjøre det bra der, sa han i 2009.

I fjor sommer giftet han seg med Hege Adele Vines, som han har dattera Marielle (3) sammen med. Fra før av har Klemetsen også sønnen Nicholas (13).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media