Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Olivia Newton-John er rammet av kreft

Utsetter turneen. 

<p>KREFT FOR ANDRE GANG: Artist og skuespiller Olivia Newton-John er diagnostisert med brystkreft. Det forteller hun selv via Facebook. Foto: NTB Scanpix
</p>

KREFT FOR ANDRE GANG: Artist og skuespiller Olivia Newton-John er diagnostisert med brystkreft. Det forteller hun selv via Facebook. Foto: NTB Scanpix

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en offentlig uttalelse på sin egen Facebook-side kommer det fram at sanger og skuespiller Olivia Newton-John (68) er rammet av brystkreft.

68-åringen må dermed utsette turneen i USA og Canada. Forrige uke kom det en offentlig uttalelse der det ble informert om at artisten har slitt med sterke ryggsmerter den siste tida.

- Ryggsmertene som opprinnelig førte til utsettelse av turneens første halvdel, har nå vist seg å være brystkreft. (...) Olivia er sikker på at hun vil komme sterke tilbake senere i år.

Tiden framover vil gå til behandling av sykdommen.

- Du blir frisk

Dette er andre gang Newton-John har fått samme diagnose. Også i 1992 ble hun rammet av brystkreft, på den samme dagen som faren hennes ga tapt for leverkreft.

- Det var en ekkel tid. Jeg hadde en ung datter som trengte all fokus, har hun tidligere uttalt.

Artisten kunne den gang ikke delta i farens begravelse, fordi hun måtte begynne med cellegift umiddelbart.

- Jeg var skrekkslagen. Jeg var overbevist om at kreften hadde spredd seg i rekordfart, og nå var i hver eneste celle i hele kroppen min. Så klarte jeg å roe meg ned og begynne å kjempe imot. Innerst inne i meg var det en stemme som sa «Det går bra. Du blir frisk» - og det var den som holdt meg i gang.

Like etter hun ble friskemeldt fra kreften, gikk hun og ektemannen Matt Lattanzi (57) hvert til sitt etter 11 år sammen.

Newton-John ble stjerne over natta da hun spilte rollen som Sandy i filmen «Grease» i 1978. Siden den gang har hun stort sett holdt seg unna filmlerretet og fokusert på sangkarrieren.

Hele Norges coronakart