Prinsesse Madeleine:

Om alderen:
- Noen har angst

Den ferske 40-åringen stiller opp i sjeldent intervju.

40: I midten av juni fylte prinsesse Madeleine 40 år. Nå letter hun på sløret om hvordan det føles. Foto: Shutterstock / NTB
40: I midten av juni fylte prinsesse Madeleine 40 år. Nå letter hun på sløret om hvordan det føles. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

10. juni var det 40 år siden dronning Silvia (78) og kong Carl Gustafs (76) yngste barn, prinsesse Madeleine, kom til verden.

Prinsessa er i dag bosatt i USA med ektemannen Christopher O’Neill (48) og sine tre barn, men tok nylig turen tilbake til Sverige for et besøk. I den anledning har hun stilt opp i et sjeldent intervju med Expressen.

I intervjuet åpner den prinsessa seg om hvordan det er å bli 40 år.

BLEMME PÅ DIREKTEN: Prinsesse Madeleine var på besøk i hjemlandet Sverige. Under et intervju av åpningen gikk det litt i ball for prinsessen. Video: Pelle T Nilsson. Vis mer

Åpner opp om alderen

Prinsessa kom tilbake til Sverige akkurat tidsnok til å feire sin 40-årsdag. Dagen ble markert med venner og familie.

På spørsmål om hvordan det var å bli 40, har hun følgende å si:

- Noen har angst, men jeg synes 40 føles ganske deilig. Så livet føles bra, spesielt når man kan bli 40 år og ha sine kjære rundt seg. Jeg setter pris på det, og jeg setter pris på livet og føler takknemlighet.

Privat feiring

I anledning bursdagsfeiringen delte det svenske kongehuset et nytt portrett av 40-åringen.

«I dag fyller H.K.H. Prinsesse Madeleine 40 år! Prinsessen skal feire fødselsdagen privat sammen med familien sin», skrev de til bildet av den svenske prinsessen.

Kjolen hun hadde på seg var av den mer luksuriøse typen. Den blomstrete rosa kjolen var nemlig fra luksusmerket Valentino, og skal ha en prislapp på hele 56 000 svenske kroner.

PÅ YOUTUBE: Prins William og hertuginne Kate er nå å finne på Youtube. Video: Youtube / The Duke and Duchess of Cambridge Vis mer

Kjolen har hun imidlertid brukt tidligere, under dåpen til nevøen Gabriel, sønn av Carl Philip, i 2017.

40-åringen har de seinere åra fått mye kritikk for å gjentatte ganger ikke har vært til stede under kongelige begivenheter. Flere mener også at hun ikke representerer kongehuset i tilstrekkelig grad.

Men prinsessa skal etter alt å dømme ha blitt tatt imot med åpne armer da hun nylig returnerte til Sverige.

KRITISERES: Under dronning Sonjas tale til barnebarnet Ingrid Alexandra i prinsessa 18-årsdag, sier hun noe som får forfatter Maria Kjos Fonn til å reagere. Bilder fra NRK Vis mer

Fratatt apanasjen

I april ble det og kjent at prinsesse Madeleine og hennes familie ikke lenger får apanasje. Det kom fram i den økonomiske rapporten det svenske kongehuset la fram.

I rapporten kunne man se at det svenske kongeparet får åtte millioner kroner, kronprinsesse Victoria (44) og prins Daniel (48) 4,5 millioner kroner og prins Carl Philip (42) og prinsesse Sofia (37) 1,1 millioner kroner. Madeleine får derimot null kroner.

I rapporten kom det også fram at kong Carl Gustaf hadde besluttet at apanasjen bare skal deles ut til de medlemmene av kongefamilien som utfører offisielle oppdrag for kongehuset.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer