Julianne Nygård:

Om amming: - Ikke ekkelt eller rart

Influenseren deler ærlig video.

ENGASJEMENT: Flere delte sine tanker i Julianne Nygårds kommentarfelt. Foto: Terje Pedersen / NTB
ENGASJEMENT: Flere delte sine tanker i Julianne Nygårds kommentarfelt. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Influenser Julianne Nygård (32), kjent som «Pilotfrue», har ved en rekke anledninger bevist at hun ikke er redd for å stå for meningene sine.

Nylig tok Nygård til Instagram for å rette fokus mot et tema som det finnes delte meninger om: Amming.

FIKK REAKSJONER: Julianne Nygård, kjent som «Pilotfrue», er gravid med barn nummer to. Da hun valgte å dele en video hvor hun gikk på vekta skapte det reaksjoner. Vis mer

«Ikke ekkelt»

Til en snutt av seg selv som ammer sønnen Søren (1), skriver tobarnsmoren følgende tekst:

«Amming er mer enn bare mat, og det er IKKE ekkelt eller rart».

Videoen høstet godt over 3000 likerklikk, og flere har tatt til kommentarfeltet for å dele sine tanker rundt temaet.

- Jeg tror at engasjementet er stort fordi det er mange som har følt seg utilpass og beglodd ved amming offentlig generelt, og spesielt dersom barnet ikke er et spedbarn lenger, forklarer hun overfor Se og Hør.

- Hvorfor publiserte du denne videoen?

- Jeg valgte å dele videoen av at jeg «fortsatt» ammer min 1,5 år gamle sønn fordi jeg synes det er fint å vise at det er helt greit å amme barn som ikke nødvendigvis trenger næringen lenger, men som likevel ønsker den nærheten og trøsten som ammingen gir.

SISTE SESONG: Julianne Nygård, også kjent som Pilotfrue, og mannen Ulrik Nygård har sin siste sesong i Bloggerne. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

Nygård ønsker å la det være opp til sønnen når han ønsker å slutte.

- Min eldste sønn sluttet av seg selv noen måneder før han fylte to, forteller Nygård, som i tillegg til Søren har sønnen Severin (4).

Tobarnsmoren kan fortelle at hun kun har fått positive tilbakemeldinger på Instagram-snutten, og tror det kan skyldes at man kommenterer fra egen profil.

- Det blir som et lite og hyggelig ammeforum uten pekefingre fordi folk ikke er anonyme.

- Ikke spy det ut i sosiale medier

Amming er et omdiskutert tema, og flere kjente fjes har tidligere har tidligere gått ut mot kritikken de har fått av å amme forbi spedbarnsalder

I fjor kunne Jørgine Vasstrand (32) fortelle at hun mottok kritikk da hun fremdeles ammet sønnen Milano (4), som mange mente var blitt for stor. Han var på det tidspunktet fylt to år.

Treningsinfluenseren valgte imidlertid å gi blanke i kritikken, og ønsket å fokusere på det beste for seg selv og sønnen.

SETTES UT: Brødrene Emil og Silas Vasstrand får i oppgave å arrangere babyshower til storesøster Jørgine, og resultatet blir en litt annerledes feiring. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Jeg tror ikke det at andre er fordømmende og mener at de sitter på en fasit, gjør at andre tar annerledes valg. Folk må lære seg å holde kjeft, det er ikke interessant hva du mener alltid, fortalte hun i podkasten «Ida med hjertet i hånden» i fjor.

- Du må gjerne mene ting, men si det til en venninne. Du behøver ikke spy det ut i sosiale medier, mente Vasstrand.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer