Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Elin Härkönen:

Om bruddet: - Gråt og skrek

Paolo Robertos ekskjæreste, som på tidspunktet pågripelsen fant sted var samboeren med Roberto, bryter tausheten.

GIKK FRA HVERANDRE: Etter at Paolo Robertos sexkjøp ble kjent tok forholdet med Elin Härkönen slutt. Foto: Anna-Karin Nilsson / Expressen
GIKK FRA HVERANDRE: Etter at Paolo Robertos sexkjøp ble kjent tok forholdet med Elin Härkönen slutt. Foto: Anna-Karin Nilsson / Expressen Vis mer

I midten av mai ble den svenske tv-stjerna og tidligere bokseren Paolo Roberto (51) pågrepet av politiet under en razzia mot en adresse hvor totalt elleve personer ble tatt for kjøp av seksuelle tjenester.

Som følge av pågripelsen mistet 51-åringen programlederjobben sin i TV4 samt jobben i RadioRix FM, hvor Roberto har medvirket.

Også 51-åringens samarbeid med Coop i form av varemerket hans har blitt avsluttet, da matvarekjeden ikke lenger ønsker å kjøpe inn produktene hans.

Ikke nok med det, også det svenske kongehuset tok avstand fra Roberto ved å fjerne ham fra hjemmesida til prinsesse Sofia og prins Carl Philips stiftelse for dyslektikere.

På tidspunktet 51-åringen ble pågrepet var han samboer med Elin Härkönen (25). I etterkant har forholdet tatt slutt, og nå velger hun å fortelle om sjokket etter hun fant ut om sin daværende kjærestes sexkjøp.

SJOKKERER: Konseptet «Sex Island» går av stabelen denne måneden, og det sjokkerer på mange måter. Video: Good Girls Company / Rød Løper Vis mer

- Livet mitt har rast sammen

Det gjør hun i en episode av podkasten «Assefa Schlingmann» hvor 25-åringen forteller at hun i starten hadde vanskeligheter med å sove, og at hun minnes at hun både «sprang, gråt, lo og skrek», ifølge Expressen.

- Livet mitt har rast sammen igjen, men samtidig har det skjedd verre ting, uansett hvor sykt det høres ut. Jeg mistet faren min for bare noen måneder siden. Jeg bærer fortsatt på den sorgen, og prosesserer den og så skjer det her, forteller hun.

I podkasten forteller 25-åringen at hun har fått massiv støtte og kjærlighet etter hendelsen, men innrømmer at hun også har fått hat og trusler.

- Jeg vil prøve å forstå hvordan denne personen kan sitte på den andre siden av skjermen og bare komme med så mye hat. Vedkommende har ingen anelse om hvordan forholdet vårt har vært, altså det har vært helt fantastisk, det er magi, fortsetter hun.

- ELSKER HAN: Elin Härkönen innrømmer i podkasten at hun fortsatt elsker Paolo Roberto. Foto: Anna-Karin Nilsson / Expressen
- ELSKER HAN: Elin Härkönen innrømmer i podkasten at hun fortsatt elsker Paolo Roberto. Foto: Anna-Karin Nilsson / Expressen Vis mer

Videre beskriver hun Paolo Roberto som sin beste venn og påpeker at kjærligheten ikke forsvinner fra en dag til en annen.

- Selvfølgelig kan jeg hate det som skjedde, men jeg elsker fremdeles personen. Det er det jeg mener med at det ikke trenger å være svart eller hvitt. Alt vi har hatt sammen og det som har skjedd, fjerner ikke alt det. Det har vært det beste jeg har vært med på, sier hun avslutningsvis.

Ifølge Aftonbladet får 25-åringen profesjonell hjelp etter ekskjærestens pågripelse i form av terapi.

Saftig bot

Som nevnt ble Paolo Roberto pågrepet av politiet 14. mai. Kort tid etter pågripelsen åpnet han seg opp i et lengre innlegg på Instagram, hvor han skrev at han alltid klarer å ødelegge for seg selv.

«Denne gangen finnes det dessverre innen unnskyldning. Jeg er ganske enkelt en parasitt som skal utryddes. I kveld har jeg tatt en skikkelig dum beslutning som gjør at jeg mister min kjærlighet, mine barns respekt, selskapene mine, tv-kontrakt og alt jeg har kjempet for gjennom alle disse åra», skrev Roberto på Instagram.

51-åringen skrev videre at det er det han fortjener, og at det nå er på tide å søke hjelp.

I midten av mai skrev Expressen at Roberto må betale en saftig bot.

BEKLAGET: FC Seoul måtte beklage etter dette stuntet i Sør-Koreansk fotball. Vis mer

Ifølge avisa må han nemlig punge ut 25 000 svenske kroner. Kjøp av seksuelle tjenester straffes med 50 dagsbøter i Sverige, og størrelsen avhenger av inntekten til den enkelte. Avisa skriver videre at Roberto tjente 553 902 svenske kroner i fjor, derav 25 000 kroner i bot.

Denne boten ilegges han for kjøp av sex, men det er fortsatt mulig at han dømmes for uaktsom voldtekt. Dette kan gi ham lengre fengselsstraff.

Ifølge Expressen har den tidligere politimesteren Tommy Bringholm anmeldt 51-åringen for uaktsom voldtekt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!