Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Rita Wilson:

Om coronaviruset: - Jeg kunne ikke gå

Hollywood-stjernas kone letter for første gang på sløret om hvordan det var å være smittet av coronaviruset.

ÆRLIG: Stjerneparet Rita Wilson og Tom Hanks var først ut av kjendisene til å teste positivt for coronaviruset. Nå avslører førstnevnte hvordan det var å være smittet av coronaviruset. Foto: NTB Scanpix
ÆRLIG: Stjerneparet Rita Wilson og Tom Hanks var først ut av kjendisene til å teste positivt for coronaviruset. Nå avslører førstnevnte hvordan det var å være smittet av coronaviruset. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hollywood-paret Rita Wilson (63) og Tom Hanks (63) var de første kjendisene som avslørte at de hadde testet positivt for coronaviruset i byen Gold Coast i deltastaten Queensland i Australia 12. mars. Nyheten delte Hanks den gang på Twitter.

I dag har imidlertid stjerneparet blitt friske fra coronaviruset, og befinner seg for tida i hjemmet sitt i Los Angeles.

I løpet av tida stjerneparet var syke delte de hyppig oppdateringer med fansen om hvordan det gikk med dem, men de har ikke utdypet hvordan de opplevde coronaviruset, før nå.

Nå letter nemlig Wilson på sløret for aller første gang om hva slags symptomer hun opplevde, og hvordan det var å være smittet av coronaviruset, som hittil har tatt livet av over 100 000 mennesker i verden.

ANGRER: Ireland Tate var sikker på at hun ikke skulle bli syk. Så ble hun corona-smittet. Reporter: Marie Røssland / Dagbladet TV Vis mer

Fikk medikament for coronaviruset

Det gjør hun i et videointervju med CBS. I intervjuet legger ikke Wilson skjul på at hun kjente på flere ubehagelige symptomer.

- Jeg var ekstremt trøtt. Jeg følte kontinuerlig smerte, ubehag, ønsket ikke å bli tatt på og så begynte feberen. Kuldegysninger som jeg aldri har hatt før. Når jeg ser tilbake, innser jeg at jeg også mistet smak og lukt som jeg ikke innså den gangen, forteller hun.

Videre forteller Wilson at feberen hennes var på sitt høyeste rundt ni dager etter at hun testet positivt. Ifølge Wilson lå feberen på rundt 39 grader.

Samme dag som feberen nådde 39 grader avslører skuespilleren at hun fikk klorokin, et medikament som har blitt brukt for å forhindre og behandle malaria.

Klorokin blir forsket på som en mulig behandling av coronaviruset. USAs president Donald Trump har gjentatte ganger fremmet medikamentet som en behandling for coronaviruset, til tross for mangelen på medisinske beviser.

KARANTENE: Svenske Klara-Maria Mach ble smittet av corona, og har vært i karantene i fire uker. Så ble hun syk igjen. Video: Expressen Vis mer

Ekstreme bivirkninger

Ifølge Wilson skal feberen ha gått ned etter at hun tok medikamentet, men hun forteller at hun ikke er sikker på om medikamentet var grunnen til at feberen gikk ned.

Som følge av medikamentet opplevde Wilson det hun beskriver som «ekstreme bivirkninger».

- Jeg var ekstremt kvalm og hadde vertigo. Jeg kunne ikke gå og musklene mine føltes veldig svake. Jeg tror folk må være veldig hensynsfulle når det gjelder dette medikamentet. Vi vet ikke helt om det er hjelpsomt i dette tilfellet, fortsetter hun.

EKSTREMT KVALM: Rita Wilson forteller at hun fikk medikamentet klorokin som ga henne ekstreme bivirkninger. Her avbildet med ektemannen Tom Hanks i 2018. Foto: NTB Scanpix
EKSTREMT KVALM: Rita Wilson forteller at hun fikk medikamentet klorokin som ga henne ekstreme bivirkninger. Her avbildet med ektemannen Tom Hanks i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Når det gjelder stjernas ektemann, Tom Hanks, forteller Wilson at han opplevde mildere symptomer enn henne. Hanks skal ifølge kona heller ikke hatt like høy feber, og han skal heller ikke ha mistet luktesansen eller smakssansen.

Wilson hevder i intervjuet at hun tror at hun og ektemannen er blitt immune mot coronaviruset, og meddeler at de begge har donert blod for å hjelpe til med å finne en vaksine mot coronaviruset.

Som tidligere nevnt har over 100 000 mennesker mistet livet som følge av viruset, samtidig som over 1,9 millioner har vært bekreftet smittet. Det gjelder også en rekke celebriteter, som har valgt å åpne seg om hvordan smitten har påvirket dem.

CORONA CHALLENGE: Influenser Ava Louise har lagt ut en video på TikTok der hun prøver å skape en ny trend hvor folk skal slikke på toalettsete. Vis mer

Ga oppdatering

Her til lands var en av de første kjendisene som fikk påvist viruset den norske «Game of Thrones»-stjerna Kristofer Hivju (41).

«Beklager å måtte fortelle at jeg i dag har testet positivt for covid-19, coronaviruset. Familien min og jeg isolerer oss hjemme så lenge vi må», skrev han på Instagram den 16. mars.

Nesten en måned etter det første innlegget, delte han og kona Gry Molvær Hivju (49) en oppdatering om helsesituasjonen.

Hivju-paret kunne fortelle at de begge er friskmeldte, men at den siste tida på ingen måte har vært artig.

«Vi har kommet oss helt og er ved god helse etter at jeg ble smittet av coronaviruset - noe også min kone Gry trolig ble. Etter flere uker i karantene, og attpåtil noen ekstra innendørs etter å ha vært fri for symptomer, har vi det godt», var noe av det Hivju skrev til sine 3,7 millioner følgere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!