«Sophie og Fetisha»:

Om «Debatten»: - Den var horribel

Slipper ny podkast, denne gang uten NRK, hvor de svarer på flere spørsmål om den siste tida.

Sophie Elise Isachsen fikk hard kritikk for et bilde hun publiserte på sosiale medier, som blant annet førte til et avsluttet samarbeid med NRK. Nå snakker hun om bråket i en ny podkast med makker Fetisha Williams. Hele podkasten kan du høre her: https://open.spotify.com/show/4MHOKrBn1Izynw9cORGAE8 Vis mer
Publisert

Den seineste måneden har det stormet kraftig rundt Sofie Steen Isachsen (28), bedre kjent under influensernavnet Sophie Elise. Det etter at hun delte et bilde med ei venninne, som holder en pose med et hvitt innhold, på Instagram.

Bildet fikk store konsekvenser for influenseren, som etter flere uker med diskusjon, samtaler og møter mistet samarbeidet med NRK, sammen med Fetisha Williams (29). Det førte til at podkasten «Sophie og Fetisha» ble lagt ned.

Ved midnatt torsdag slapp første episode av podkastduoens nye verk, «Sophie og Fetisha», som de denne gang lager på egen hånd - uten annonsører eller NRK i ryggen.

Første episode er en spørsmål-og-svar-runde, hvor de blant annet snakker om temaene de har holdt seg tause om i flere uker.

Kulturredaktør i Dagbladet, Sigrid Hvidsten mener NRK må ha gjort vanvittig dårlig bakgrunnsarbeid før ansettelsen av Sophie Elise, siden de mener de ikke var klar over kommersiell bedriften til Sophie Elise er. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet. Vis mer

- Hadde blitt teit

- Hvorfor stilte dere ikke i «Debatten» og hva synes dere om den?, lyder et av spørsmålene de har fått fra lytterne.

Isachsen og Williams ville nemlig ikke stille i «Debatten» med Fredrik Solvang (45), hvor temaet var Isachsen og NRK-samarbeidet, samt NRKs rolle som allmennkringkaster.

Solvang kunne i sendingen fortelle at begge hadde takket nei til å stille, etter gjentatte forsøk.

NY POD: Fetisha Williams og Sophie Elise Isachsen svarer på flere lytterspørsmål i den ferske podkastepisoden. Foto: Xin Li
NY POD: Fetisha Williams og Sophie Elise Isachsen svarer på flere lytterspørsmål i den ferske podkastepisoden. Foto: Xin Li Vis mer

- Jeg stilte ikke fordi jeg oppriktig ikke skjønte hva jeg hadde der å gjøre. Enten måtte jeg forsvare at podkasten vår finnes, eller at jeg finnes, eller at Kristin (Gjelsvik red.anm.) synes jeg er et dårlig forbilde. Det var mange hatter og kok (...) Det hadde blitt så teit, jeg hadde ikke visst hva jeg skulle forsvare, innrømmer Isachsen nå i den ferske podkasten.

Williams forteller på sin side at hun rett og slett ikke turte. Hun legger også til at «den var horribel».

Debatten-programleder Fredrik Solvang tror Sophie Elise hadde kommet godt ut av debatten om hun hadde stilt opp. Video: NRK, Christian Fjermeros/Dagbladet. Reporter: Emma Cecilia Eriksson. Vis mer

- Hadde underkjeven på knærne

Til stede i «Debatten» var blant andre Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen (54), som svarte på NRKs vegne. Isachsen hevder derimot at hun ikke forsvarte duoen godt nok.

- Det som var sykt med situasjonen, var at kvelden før så ringte Vibeke (Fürst Haugen red.anm.) meg og sa at hun skulle i «Debatten», og at hun ville forberede meg på det som skulle skje og hva hun skulle si. Jeg hadde aldri snakket med henne før, men det var en superhyggelig samtale, mener Isachsen, og legger til:

- Hun åpnet med at hun digget innholdet, at hun var superstolt av å ha det på NRK og innrømmet at det var en annen målgruppe enn hennes, men at hun skulle «backe» det. Derfor ble jeg overrasket over at det ikke skjedde.

- Jeg hadde underkjeven nede på knærne, legger Williams til.

Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen om Sophie Elise Isachsen og Fetisha Williams avgjørelse om å avslutte samarbeidet. Video: NRK Vis mer

Ønsker lykke til

Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelse. Hun har blant annet fått spørsmål om hva hun tenker om Isachsens opplevelse.

Isachsen og Williams forteller også i podkasten at de mener at «NRK-systemet i toppen ikke har behandlet saken så ryddig som de kunne gjort».

Videre legger influenserne til at de bare har gjort jobben sin for NRK, men påpeker at de har hatt en redaktør som har gitt grønt lys for alt.

Underholdningsredaktør i NRK Charlo Halvorsen skriver følgende i en melding til Dagbladet:

«Vi ønsker bare Sophie og Fetisha lykke til med ny podkast».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer