Ivana Trump:

Om eksmannen: - Hater å tape

Donald Trumps ekskone Ivana Trump uttaler seg for første gang om valgresultatet.

-VIL SUTRE LENGE: Eirik Løkke, rådgiver i Civita, forteller at Trump trolig vil sutre over valgnederlaget for resten av livet. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I helga ble det kjent at Joe Biden (77) stakk av med seieren i USAs presidentvalg. Med det skal Biden etter alt å dømme avlegge ed som USAs 46. president 20. januar neste år.

UTTALER SEG: Donald Trumps ekskone Ivana Trump uttaler seg om USA-valget. Foto: Lipson/ Mediapunch/ REX/ NTB
UTTALER SEG: Donald Trumps ekskone Ivana Trump uttaler seg om USA-valget. Foto: Lipson/ Mediapunch/ REX/ NTB Vis mer

Donald Trump (74) har imidlertid insistert på at han ikke vil akseptere resultatene av presidentvalget, og har blant annet uttalt at han vil stelle i stand en rekke søksmål i vippestatene hvor han tapte, som Nevada og Pennsylvania.

Uten noe form for bevis hevder Trump at det har vært store mengder valgfusk. Trump-advokat Rudy Giuliani fortalte nylig til Fox News at det ville vært feil av Trump å gi opp på «nåværende tidspunkt».

USA-KJENNER: Thomas Seltzer, som har vokst opp i USA og laget dokumentar på NRK i forkant av valget, har klare meninger om Donald Trump. Vis mer

Han uttalte at de har funnet beviser for valgfusk i minst tre eller fire delstater, kanskje opp mot ti. Han hevdet også at det finnes vitner som kan bekrefte dette.

Mens enkelte republikanere sier seg enig i Trumps påstander, har Biden og hans visepresident Kamala Harris (56), blitt anerkjent av tidligere presidenter som George W. Bush (74), Barack Obama (59), Bill Clinton (74) og Jimmy Carter (96).

- Liker ikke å tape

Nå uttaler imidlertid Donald Trumps første ekskone, Ivana Trump (71), seg for første gang om valgresultatene. Overfor People legger ikke Ivana skjul på at hun bare vil at alt skal være over.

- Han er ikke en god taper. Han liker ikke å tape, så han kommer til å kjempe og kjempe, og kjempe, sier hun til People om eksmannen.

Videre forteller Ivana, som deler de tre barna Eric (36), Donald jr. (42) og Ivanka (39) med eksmannen, at hun nesten ikke kan vente med at de skal flytte fra Washington D.C.

Dette begrunner Ivana med at hun ønsker at de tre barna hennes skal få leve normale liv.

EKSPAR: Her er Ivana og Donald Trump avbildet i juli i 1988. Foto: Marty Lederhandler / NTB
EKSPAR: Her er Ivana og Donald Trump avbildet i juli i 1988. Foto: Marty Lederhandler / NTB Vis mer

- Jeg tror de likte å være rundt Donald og ta del i valget og se hva som ville skje, men nå er det, gudskjelov, over. Jeg er ikke helt sikker på hva de skal gjøre nå, fortsetter hun.

Når det kommer til hva eksmannen, som hun har hatt et stormfullt forhold til gjennom flere tiår, antar hun at han sannsynligvis vil være ferdig med politikk.

- Jeg tror ikke han har noe valg. Han kommer til å dra ned til Palm Beach og spille golf og leve livet, tror jeg. Dette er det beste alternativet han har, sier hun, og legger til at eksmannen må innse nederlaget.

TREBARNSMOR: Ivana Trump har barna Eric (til venstre) og Ivanka (til høyre) sammen med eksmannen Donald Trump. De har også sønnen Donald jr. Her er Ivanka, Ivana og Eric avbildet i 1993. Foto: AP/NTB
TREBARNSMOR: Ivana Trump har barna Eric (til venstre) og Ivanka (til høyre) sammen med eksmannen Donald Trump. De har også sønnen Donald jr. Her er Ivanka, Ivana og Eric avbildet i 1993. Foto: AP/NTB Vis mer

Det virker imidlertid ikke som at hun synes synd på eksmannen, da hun påpeker at han har mye penger, flere steder å dra til og bo, og at han kan nyte livet sitt.

Presidenten og den tjekkiskfødte forretningskvinnen giftet seg i 1977 og holdt sammen fram til 1992. Som kona til den eksentriske milliardæren Donald Trump ble hun raskt en av de mest kjente og omtalte konene i New Yorks offentlighet.

VEKKER OPPSIKT: De siste dagene har ivrige Twitter-brukere vært overbevist om at USAs president Donald Trump har leid inn en stand-in for Melania Trump. Video: AP Vis mer

Nyter singellivet

I etterkant av skilsmissen trakk hun seg i stor grad unna rampelyset, men bruddet skremte slett ikke Ivana fra å satse på kjærligheten på ny. Totalt har hun hele fire ekteskap bak seg. Hennes siste forhold tok slutt i fjor sommer, og hun nyter nå tida som singel.

Det var på besøk hos talkshowet «Loose Women» at Ivana Trump nylig snakket ut. Dette var første gang hun var med i programmet siden eksmannen hennes ble president i USA. Hun var tidligere stamgjest, men har altså brukt nærmere fire år på å komme tilbake

Blant annet var hun åpen om at hun har mange mannlige venner, men at hun ikke er på jakt etter kjærligheten om dagen. Disse vennene drar hun ofte på restaurant eller i operaen med, men det er bare for selskapets skyld, hevdet hun.

IVANA TRUMP: President Donald Trumps første kone, Ivana, tar på seg æren for eksmannens Twitter-bruk. - Han spør meg fortsatt om råd, sier hun i et intervju med CBS. Video: CBS via CNN Vis mer

- Men jeg liker å gå hvor jeg vil, så jeg er egentlig ikke på utkikk, sa hun, og la vekt på at hun liker livet som fri, uavhengig og bemidlet.

Mens hun er singel, er eksmannen hennes som kjent gift på ny - med Melania Trump (50).

Hun ga imidlertid tydelig uttrykk for at hun helst ikke vil prate om førstedamen i intervjuet, og beskrev eksens kone som «stille» og «lite synlig».

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer