Leah Isadora Behn:

Om familien: - Jeg skjønte det ikke

Leah Isadora Behn har ikke alltid visst at hun er kongelig.

NUMMER SEKS: Leah Isadora Behn er nummer seks i arverekken til den norske tronen. Foto: Naina Helén Jåma / NTB
NUMMER SEKS: Leah Isadora Behn er nummer seks i arverekken til den norske tronen. Foto: Naina Helén Jåma / NTB Vis mer
Publisert

Med sine sminkevideoer på sosiale medier har Leah Isadora Behn (17) blitt en anerkjent beautyinfluenser, og under fjorårets Vixen Awards stakk hun av med seieren for nettopp årets influenser innen skjønnhet.

Seinere fikk hun både modellkontrakt og kosmetikksamarbeid.

Men først og fremst er 17-åringen kjent for å tilhøre Norges mest kjente familie: Hun er datteren til prinsesse Märtha Louise (50) og avdøde Ari Behn, kong Haralds (85) og dronning Sonjas (84) barnebarn.

BLE FJERNET: Beauty influenser Leah Isadora Behn har på kort tid blitt stor på TikTok, men den store suksessen har også ført med noen ulemper. Reporter: Katrine Bjelke. Video: Nora Skavhaug. Klipp: Anna Celine Hanisch. Vis mer

Til tross for at Behn er nummer seks i rekken til den norske tronen, har hun ikke alltid visst hvem familien hennes egentlig er.

- Da skjønte jeg det

Til D2 forteller prinsessedatteren hvordan hun som barn elsket å sminke seg og kle seg ut som en Disney-prinsesse.

- Jeg hadde jo lyst til å være en Disney-prinsesse. Jeg var helt «obsessed» med Tornerose og sånne ting, sier hun.

Selv var hun ikke klar over sin posisjon, og det var ikke før foreldrene tok med seg døtrene og flyttelasset til London at det gikk opp for Behn. Familien ønsket seg en ny start, og de tre søstrene, Leah Isadora, Maud Angelica (19) og Emma Tallulah (13) begynte på engelsk skole. Ingen skulle vite hvem de var.

PRINSESSEDATTER: Leah Isadora Behn dukket opp på Vixen Awards 2021. Vis mer

- Jeg skjønte ikke det med familien min sin, eh … plass i Norge før jeg var sju-åtte år, forteller den mellomste Behn til D2.

- Men det var noen som fant ut av det. Bestevenninna mi sin barnevakt var norsk, og hun sa det til venninna mi. Og da skjønte jeg det.

Med i dokumentarserie

I dag kan Behn skryte av over 85 000 følgere på Instagram, 9,9 millioner likerklikk på Tiktok og 300 000 visninger på Youtube.

STERKT ØYEBLIKK: Prinsesse Ingrid Alexandra tok til tårene da hun talte i sin egen 18-årsdag. Video: NRK. Vis mer

Ifølge D2 er prinsessedatteren med i en foreløpig hemmelig dokumentarserie for den nordiske strømmetjenesten Viaplay.

Dette er derimot ikke influenserens første TV-opptreden. 17-åringen har tidligere dukket opp i dokumentarserien «Märtha» på TV 2, som lot seerne bli kjent med prinsessen, hennes nå forlovede Durek Verrett (47), samt døtrene Behn.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer