Atle Pettersen:

Om farsrollen: - Vært veldig redd

Atle Pettersen visste ikke om han ville bli far. Nå skal han synge til datteren.

PERSONLIG: Låta Atle Pettersen fremfører lørdag er dedikert til datteren. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PERSONLIG: Låta Atle Pettersen fremfører lørdag er dedikert til datteren. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

OSLO (Dagbladet): Lørdag skal Atle Pettersen (33) i ilden i delfinalen av Melodi Grand Prix.

Der skal han prøve å overbevise folk om at han er verdig en plass i den store finalen i Trondheim 4. februar med låta «Masterpiece».

Det er ikke første gang Pettersen er med i kampen om å få representere Norge i Eurovision. Likevel var opplevelsen da han deltok i 2021 en helt annen enn hva det ligger an til å bli nå.

For to år siden var landet stengt ned, og som de fleste andre kulturarrangementer foregikk også sangkonkurransen uten publikum.

MELODI GRAND PRIX: Rasmus Thall sitt MGP-bidrag inspirert av brorens ulykke. Reporter: Jonathan Gaathaug Nielsen. Video: Nora Skavhaug/Privat. Vis mer

Da Dagbladet møter Pettersen legger han ikke skjul på at han er veldig sugen på å få den store MGP-opplevelsen i år.

- Jeg gleder meg jo veldig til å reise til Trondheim i februar. Og så gleder jeg meg veldig til å reise til Liverpool, sier han med latter og et glimt i øyet.

- Jeg har alltid tenkt at det ville vært gøy å gjøre igjen, jeg fikk jo ikke en skikkelig opplevelse sist. Og så dukket det opp en god sang «ut av det blå», sier han videre og refererer til låta «Masterpiece», som er dedikert til datteren.

- Største som har skjedd meg

Latteren sitter løst. Likevel blir tonen mer alvorlig når han skal fortelle om sangen han skal synge foran «hele» Norge.

- Det er jo en sang til datteren min, og om min rolle som far. Farsrollen synes jeg, for å være helt ærlig, er skummel, forteller han åpent.

HINTET: Artist Ulrikke Brandstorp røper flere «eastereggs» som hun plantet i forkant av avsløringen om årets MGP-deltakelse. Video: Dagbladet Vis mer

Pettersen blir varm i blikket da han snakker om datteren Demi, som er litt over ett år gammel.

- Hun er hele min verden. Hun er det største som har skjedd meg, hun er den jeg elsker mest, samtidig som at hun er det jeg er mest redd for, forteller han.

- Så da tenker jeg at det er fint å si det litt høyt.

Pettersen beskriver følelsen av å ville holde dattera i hånda hele tida, og lede henne gjennom livet. Samtidig må han se på at hun skaper seg sitt eget liv - ett skritt av gangen.

- For meg har det vært sjelsettende å bli pappa, å få barn, fordi jeg har vært veldig usikker på om jeg skulle ha barn. Jeg har vært veldig redd for det.

Noe av årsaken til det, forteller 33-åringen, er at han selv ikke har kontakt med sin egen far.

MGP: Disse tre artistene gikk videre fra årets første delfinale av MGP. Video: NRK Vis mer

- På grunn av det har jeg vært redd for å være en dårlig pappa. Samtidig har jeg så utrolig lyst til å være en god pappa, sier han og fortsetter:

- Så det er jo det sangen handler om, min kjærlighet og frykt for hele den farsrollen.

Går «all in»

Datteren Demi, som kun er litt over året når pappa Atle Pettersen står på scenen og framfører en sang dedikert til henne, vil naturligvis ikke få med seg det viktige budskapet under direktesendingen.

Pettersen kan derimot forsikre om at hun absolutt skal få se den når hun blir eldre. Før den tid treffer kanskje låta hjertet til andre foreldre som kan kjenne seg igjen i følelsen.

I tillegg til å være artist, er Pettersen et godt kjent fjes som programleder for «Beat for Beat». Han forteller at han stortrives i jobben, og forsikrer om at det er en rolle han vil ha «så lenge NRK vil ha han».

- Samtidig vil jeg komme mer tilbake som artist og satse mer på det. Jeg er veldig klar for å produsere mer og gi ut mer av mine egne låter, sier han.

- Jeg går «all in» nå.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer