Kongsberg-drapene:

Om hjembyen: - Helt grusomt

Sender sine tanker til de berørte i Kongsberg.

I SJOKK: Det er mange som har blitt påvirket etter hendelsene på Kongsberg onsdag kveld. Silje Norendal, som selv er fra Kongsberg, er blant dem som sender sine tanker til de berørte. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
I SJOKK: Det er mange som har blitt påvirket etter hendelsene på Kongsberg onsdag kveld. Silje Norendal, som selv er fra Kongsberg, er blant dem som sender sine tanker til de berørte. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den alvorlige hendelsen på Kongsberg onsdag kveld, hvor fem personer ble drept og tre skadd, har etterlatt lokalbefolkningen - men også et helt land - i sorg.

Kongefamilien er blant dem som har sendt sin dypeste medfølelse, og har uttalt at de «føler med de pårørende og skadde i sorgen og fortvilelsen».

«Det ryster oss alle når grufulle ting skjer nær oss, når man minst venter det, midt i hverdagslivet på åpen gate. Norge er et lite land. Når Kongsberg nå er rammet så hardt som samfunn, står resten av nasjonen sammen med dere», var blant det kong Harald (84) uttalte.

- Vanskelig å finne ord

Tidligere snowboardkjører Silje Norendal (28) er selv fra Kongsberg og er naturligvis preget av det som har skjedd i hjembyen.

- Det er helt forferdelig det som har skjedd på Kongsberg, sier hun i en tekstmelding til Dagbladet, og fortsetter:

- I en liten by som Kongsberg blir hele byen påvirket av en sånn hendelse. Mine tanker går ut til de nærmeste pårørende. Helt grusomt!

Også programleder Carsten Skjelbreid (49), som i likhet med Norendal er fra Kongsberg, er preget av det som har skjedd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer