Dag Otto Lautizen:

Om hjerteproblemene: - Ble heftig

Programlederen har hjertestarteren i bilen.

TIDLIGERE PROFFSYKLIST: Den populære programlederen Dag Otto Lauritzen har tidligere vært proffsyklist. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TIDLIGERE PROFFSYKLIST: Den populære programlederen Dag Otto Lauritzen har tidligere vært proffsyklist. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Programleder Dag Otto Lauritzen (66) er kanskje mest kjent for sin rolle som oberst i TV 2-programmet «Kompani Lauritzen», som han leder sammen med sin makker Kristian Ødegård (48).

Fire operasjoner

Torsdag gjester han «God morgen Norge», men imidlertid av en helt annen grunn. Han fronter nemlig juleaksjonen til Norsk Luftambulanse om hjerte og hjertestans - en kampanje som står programlederens hjerte nær.

Lauritzen har tidligere vært åpen om at han har operert hjertet hele fire ganger, noe han også forteller om under programmet.

BLIR LURT: Dag Otto Lauritzen blir lurt av influenserne Vita og Wanda Mashadi i Klatrekongen Kjendis. Video: TV 2 Vis mer

- Jeg fikk hjerteflimmer for ganske mange år siden og tenkte at «det her skal jeg klare», men etter hvert ble det så heftig at på det verste så hadde jeg tre elektrosjokk i uka for å få nullstilt hjertet, sier han åpenhjertig.

- Lever godt med det

Videre forteller programlederen at han etter hjerteflimmeret og de påfølgende operasjonene fikk en større interesse for feltet, og kan nevne at han blant annet har skaffet seg hjertestarter.

66-åringen forteller at hjertet i dag funker veldig bra, men at han har noe dårligere kapasitet enn tidligere.

STORMER UT: Da Kristin Ødegård avslører hva gaven fra Dag Otto Lauritzen til Åndalsnes er blir Dag Otto forbanna. Video: TV 2 Vis mer

- Jeg har ikke flimmer lenger, og lever veldig godt med det. Jeg skulle ønske jeg ikke hadde det, men jeg ser hvor viktig disse tingene er og derfor brenner jeg for akkurat dette med hjertet, forklarer han.

I 2014 fortalte programlederen, som tidligere var proffsyklist, til Dagbladet at sykdommen ikke stopper han fra å trene.

- Jeg trener fortsatt like mye, men kanskje litt roligere. Fysisk aktivitet er fortsatt viktig selv om en har noen utfordringer, sa han da.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer