Aleksander With:

Om «Idol»: - Jeg blir litt kvalm

Da han var 18 år vant han sangkonkurransen. Så trakk han seg tilbake.

SANGKLAR: Lørdag skal Aleksander With igjen stå på scenen under NRKs sangkonkurranse. Foto: Jonathan Kise / NRK
SANGKLAR: Lørdag skal Aleksander With igjen stå på scenen under NRKs sangkonkurranse. Foto: Jonathan Kise / NRK Vis mer
Publisert

Tilbake i 2006 var konfettikanonen rettet mot Aleksander With (36), og han ble ropt ut som vinneren av «Idol», med godt over en million tilskuere gjennom TV-ruta. Da var han bare 18 år gammel.

Det er derimot ikke noe han tenker tilbake på med utelukkende glede i dag. Det forteller 36-åringen til Her og Nå.

- Jeg hadde ikke peiling på hva jeg drev med den gangen. Jeg blir litt kvalm når jeg tenker tilbake på «Idol». Det var så intenst og så mange store ting som skjedde på kort tid at jeg ikke rakk å fordøye det, sier han til magasinet.

NRK innrømmer produksjonstabbe etter premieren på Stjernekamp. Video: NRK. Vis mer

Videre forteller han at han ikke satte av noe tid til å fordøye inntrykkene, og det førte til at han ble utbrent.

- Jeg er langt fra den eneste som har opplevd angst, og det var det konsekvensen ble den gangen. Det var en fysisk reaksjon. Til tider føltes det som om den eneste utveien jeg hadde, var å besvime, gjerne i situasjoner hvor det absolutt ikke passet seg å svime av, forteller han.

Nå er han aktuell i «Stjernekamp». Denne gangen skal han beskytte seg selv mer, og forsøke å gjøre det hele til en oppløftende opplevelse, sier With åpent til magasinet.

Førstkommende lørdag skal trønderen synge «Menn som meg» av Ramón på direktesendt TV. Overfor Her og Nå uttrykker han at målet med deltakelsen denne gangen er å jobbe med at det ikke skal være så himla alvorlig.

- Jeg vil senke skuldrene og flire litt av meg selv om det ikke går bra. Når du har bygget mye av identiteten din rundt musikken, kan du føle at verden raser sammen om det ikke går bra. Det er ikke optimalt, sier han.

«STJERNEKAMP»: Adrian Sellevoll om debuten sin under årets «Stjernekamp». Reporter: Jonathan Gaathaug Nielsen Vis mer

Overfor Dagbladet fortalte With nylig at han har brukt mye tid etter Idol på å ta tak i livet sitt.

- Kjørt opp og tatt lappen, gjort de tingene vennene mine gjorde da de var 18 år gamle, og jeg har fått barn. Så det har skjedd ting. De siste fire åra har jeg også studert, sa 36-åringen, og la til:

- Jeg er på vei til å bli terapeut, så foreløpig har jeg en bachelor som sosionom i potten, så er det litt igjen til jeg er ferdig da.

Det var i mars i fjor han og forloveden Josephine Gracia Slaaeb kunne ønske en liten sønn velkommen til verden.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer