Halvor Bakke:

Om Märtha-stormen: - Ikke greit

Prinsessens gode venn åpner opp hennes oppgjør med pressen.

STØTTER VENNINNEN: Halvor Bakke står rakrygget bak prinsesse Märtha Louise. Her avbildet under gårsdagens Gullruten, sammen med Julian Bjørnerem. Foto: TV 2
STØTTER VENNINNEN: Halvor Bakke står rakrygget bak prinsesse Märtha Louise. Her avbildet under gårsdagens Gullruten, sammen med Julian Bjørnerem. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Prinsesse Märtha Louise (51) har det siste tida tatt et oppgjør med pressen, først da hun i april dukket opp på journalistkonferansen Skup i Tønsberg.

Da hun entret scenen, viftet hun med et hvitt flagg i retning journalistene. På seg hadde hun en blazer med flammer på.

- Ingen av dere opplever det dere utsetter andre mennesker for. Det er veldig hardt press psykologisk når hele presse-Norge er mot deg. Dere er ikke så gode på å ta selvkritikk selv, sa prinsessen i et intervju med TV-sjef i Aller, Mads Andersen.

På Mediedagene i Bergen denne uka fortsatte hun, og fortalte blant annet at presset på et tidspunkt førte henne inn i en dyp depresjon.

Vi tok en prat med Pia Tjelta under årets Gullruten da hun forteller om noe merkelig som skjedde. Video: Klaus Fjellro. Reportere: Jonas Hammer / Kine Falch. Vis mer

- Må være varsomme

Fredag dukket en av hennes gode venner og samarbeidspartnere, Halvor Bakke (52), opp på Gullrutens røde løper. Han var til stede i forbindelse med at programmet «Eventyrlig oppussing» var nominert i kategorien Beste programleder.

STØTTER SIN VENN: Halvor Bakke synes det er bra at prinsesse Märtha Louise nå tar et oppgjør med pressen. Foto:
STØTTER SIN VENN: Halvor Bakke synes det er bra at prinsesse Märtha Louise nå tar et oppgjør med pressen. Foto: Vis mer

Overfor Dagbladet legger han ikke skjul på at han føler med Märtha.

- Jeg synes det er veldig fint at hun nå tar til orde og sier ifra. For det er ikke greit sånn hun har blitt behandlet av pressen. Nå har hun en mulighet til å si hva hun faktisk mener, og da er det fint at hun benytter seg av den, mener han.

Han fortsetter:

- Vi er jo glad i pressen, men pressen må også være varsomme. For vi kan være det stikk motsatte av å være glad i dere og.

Heier på Märtha

Bakke oppfordrer alle til å vise hensyn overfor personer som har medias søkelys på seg slik som Märtha Louise har hatt.

- Jeg synes vi skal ta litt bedre vare på hverandre, ikke være så gravende og stygge. La oss heller backe hverandre. Vi er mennesker alle sammen.

Under direktesendingen før Gullruten 2023 stokka det seg for programleder Jonas Hammer. Video: Rød Løper Vis mer

- Har hun rådført seg med deg underveis her de siste ukene?

- Nei, jeg har ikke vært noen rådgiver, men jeg har snakket med henne og sagt at jeg heier på henne. At det er bra hun sier ifra, for det er virkelig på tide, sier 52-åringen, som i forkant av fredagens utdeling håpet på at han skulle få med seg en pris hjem.

- Dette er femte gangen jeg er nominert, så nå håper jeg virkelig at det er min tid. Jeg tenker det er 50-50 sjanse, men vi er jo fire nominerte og gode kandidater. Men det viktigste er at dette er en fin arena for oss å feire oss selv og TV-bransjen, sier Halvor Bakke.

Heller ikke denne gangen fikk TV-profilen med seg en pris hjem fra Grieghallen i Bergen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer