«Brangelina» skilles:

Om sjokkbruddet: - Trist og uheldig historie om familie

Parets gode venn og kollega George Clooney ble overrasket av pressen med spørsmål om bruddet. 

VISSTE IKKE: George Clooney og Brad Pitt har vært venner i mange år. Da CNN- reporteren spør ham om å kommentere skilsmissen mellom Brad Pitt og Angelina Jolie, blir Clooney overrasket. Video: CNN Vis mer

(Dagbladet): I går ettermiddag begynte de første meldingene å komme om at Hollywoods mest omtalte ektepar skulle skilles.

Angelina Jolie (41) og Brad Pitt (52), populært kalt «Brangelina», møtte hverandre under filminnspillingen av «Mr. & Mrs. Smith» i 2005, og forlovet seg i 2012. To år seinere giftet de seg.

Nå går paret hver til sitt, og har en tid med rettslige prosesser og en kamp om foreldreomsorgs foran seg.

En av parets mange rike og berømte venner, skuespiller George Clooney (55), uttalte seg i natt om bruddet. Han ble tatt på senga da reporteren stilte spørsmålet.

- Første gang jeg hører om det

Det var CNN som først omtalte saken. Han hadde ikke hørt om bruddet da kanalen ville vite hva han følte om det.

- Det ante jeg ikke. Wow, sa Clooney på spørsmål om hva han følte om at vennene hans nå skulle skilles.

På tross av å ikke være informert om den mye omtalte splitten, svarte 55-åringen at han synes det hele var trist.

SKILLES: Angelina Jolie og Brad Pitt skal skilles.Video/foto: NTB Scanpix / 20th Century Fox / Redigering: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

- Jeg synes det hele er trist. Dette er en trist og uheldig historie om en familie. Det er en uheldig historie om en familie... Det er synd å høre dette, sa han til CNN og fortsatte:

- Dette er det første jeg hører om bruddet, avsluttet skuespilleren.

Ifølge The Mirror har paret lenge hatt Clooney som en av sine nærmeste venner.

- Vedig trist

Kort etter at nyheten ble kjent, kommenterte Brad Pitt bruddet i en uttalelse overfor bladet People:

- Dette er veldig trist for meg, men det som betyr aller mest nå, er barnas beste. Jeg ber pressen pent om å gi dem den roen de fortjener i denne utfordrende tida, sier han.

Jolies talsperson, Robert Offer, sier til Sky News at beslutningen om skilsmisse er tatt av hensyn til «familiens beste».

- Hun ønsker ikke kommentere bruddet, og ber om respekt for privatlivets fred, sier Offer.

I 2006 fikk paret sitt første biologiske barn, og siden har de adoptert flere. De to filmstjernene har i dag seks barn sammen: Maddox, Pax, Zahara og Shiloh, samt tvillingene Knox og Vivienne.

GODE VENNER: Brad Pitt og Angelina Jolie har i mange år kjent skuespiller George Clooney godt. Her på en prisutdeling i 2012. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni
GODE VENNER: Brad Pitt og Angelina Jolie har i mange år kjent skuespiller George Clooney godt. Her på en prisutdeling i 2012. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni Vis mer