Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary:

Om skandaleskolen: - Gjør inntrykk

Den danske kronprinsfamilien uttaler seg endelig om sønnens skandaleskole.

ELEV: Prins Christian (bak t.v.) er elev ved Herlufsholm kostskole. Til høsten skal også prinsesse Isabella (midten) begynne der. Foto: Philip Davali/Ritzau/AFP/NTB
ELEV: Prins Christian (bak t.v.) er elev ved Herlufsholm kostskole. Til høsten skal også prinsesse Isabella (midten) begynne der. Foto: Philip Davali/Ritzau/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne våren kunne danske medier melde om rystende avsløringer fra kostskolen Herlufsholm, hvor blant annet prins Christian (16) er elev.

En rekke tidligere elever forteller i dokumentaren «Herlufsholms hemmeligheter» om det som skal ha vært ulike episoder med vold, seksuelle overgrep og mobbing ved skolen. Blant annet hevdet en tidligere student, som er anonym i dokumentaren, at det var vanlig praksis at eldre elever slo de yngre.

En elev skal ifølge Ekstra Bladet fortalt at det var «normalt» at elever ble misbrukt om natta, hvor de ble holdt fast og fikk stukket fingre opp i endetarmsåpningen av eldre elever.

Formann for Herlufsholm Skole, Torben Lowzow, har i etterkant beklaget for hendelsene på skolen.

Det danske kongehuset har mottatt mye kritikk for å la sønnen gå der, ikke minst da de kunne fortelle at også dattera prinsesse Isabella (15) skal begynne på Herlufsholm til høsten.

Nå har de imidlertid uttalt seg om skandaleskolen, og forklarer sin side av saken. Det gjør de i en uttalelse på kongehusets offisielle Instagram.

- Gjør inntrykk

«Som foreldre står vi for tida overfor noen vanskelige overveielser rundt våre eldste barns skolegang. Det diskuteres mange steder, også her på våre sosiale medier. Det gjør inntrykk på oss. Vi har tidligere gitt uttrykk for at vi som familie er tynget av den triste situasjonen på Herlufsholm, og at vi vil følge de endringene som åpenbart er nødvendige. Vi vil med dette forsøke å dele noen av våre tanker og sette ord på de overveielser vi har gjør som familie».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer