Hanne Sørvaag:

Om sorgen: - Veldig vondt

Artisten mistet faren tidligere i år.

STOR SORG: Hanne Sørvaag åpner seg om det vonde tapet. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
STOR SORG: Hanne Sørvaag åpner seg om det vonde tapet. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert

- Vi har det vondt, sorgen er stor og savnet er sårt.

Det sa artist Hanne Sørvaag (42) til Dagbladet i slutten av mars. Den gang delte hun den triste nyheten om at hun hadde mistet sin far.

- En knute i brystet

Nå åpner hun seg ytterligere om tapet og sorgen etter faren, noe hun gjør i podkasten «Hva om det går bra?», som hun har med Rikke Uberg Thorkildsen.

- Det er vondt å miste en forelder. Det er noe med hele grunnmuren som raser. Det var rart å være i en verden som faren min ikke lenger var i, forteller hun åpenhjertig i podkasten.

Faren gikk som nevnt bort for bare kort tid siden. 42-åringen forteller at det samtidig føles som at det er en evighet siden.

FORFERDELIG TRAUMATISK: I boken «Et planteliv» åpner influenser Belinda Jakobsen om farens dødsfall. Video: Se og Hør Vis mer

- Det var en så stor bølge som kom over meg at jeg nesten trodde den kom til å ta meg med seg ned. Nå er det sjø, men ikke en tsunami.

Hun forteller også åpenhjertig om hvordan det er å snakke om det å miste noen man er glad i.

- Jeg kjenner det er noe der som gjør vondt. Jeg kjenner en spenning og en knute i brystet. Det er vondt å bevege seg nærmere det fordi det er noe som gjør veldig vondt, sier hun.

Dagbladet har vært i kontakt med Hanne Sørvaag som er kjent med at saken omtales. Hun ønsker imidlertid ikke å kommentere ytterligere.

- Vondt

Da Sørvaag selv delte den triste nyheten i slutten av mars, skrev hun følgende på Instagram:

«Så lenge fikk vi beholde deg. Takk for alt du var, takk for hvert et lite minne, kjære pappa».

Faren til Birk Ruud døde for nesten ett år siden, da Birk vant OL-gull i Kina følte han at faren var med han. Video: NRK Vis mer

Den gang fortalte hun til Dagbladet at faren hadde hatt problemer med hjertet i flere år.

- Han døde på gården på Sørvåg torsdag forrige uke. Vi har det vondt, sorgen er stor og savnet er sårt, fortalte hun åpenhjertig.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer