Tonje Frøystad Garvik:

Om svangerskapet: - Vi ble redde

Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud venter sitt andre barn til sommeren. Veien dit har imidlertid ikke vært problemfri.

KOMMENDE TOBARNSMØDRE: Lene og Tonje blir tobarnsmødre på slutten av sommeren. Her med sønnen Max. Foto: Morten Eik / Se og Hør
KOMMENDE TOBARNSMØDRE: Lene og Tonje blir tobarnsmødre på slutten av sommeren. Her med sønnen Max. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

I mars kom nyheten om at Tonje Frøystad Garvik (32) og Lene Sleperud (32), kjent fra «Farmen», venter sitt andre barn. Paret kunne i fjor høst ønske sønnen Max velkommen til verden, og denne sommeren skal han altså bli storebror.

Da det var Sleperud som bar fram babyen første gang, er det derimot Garvik som denne gangen er gravid. Begge ble gravide ved hjelp av prøverørsbehandling, også kalt IVF.

I motsetning til Sleperud, satt det på første forsøk hos Garvik, som nå er godt over halvveis i svangerskapet. Men det var ingen selvfølge at det var slik det skulle gå.

- Ganske usikkert

Ved IVF-behandling henter man ut flere egg fra en kvinne og befrukter eggene med sædceller, før man igjen fører det befruktede egget inn i kvinnens livmor. Hvis alt går som det skal så skal egget da feste seg til livmorslimhinna, slik at kvinnen blir gravid.

Det er altså denne prosessen både Garvik og Sleperud har vært gjennom. Førstnevnte forteller at «de hadde griseflaks» da det viste seg at det hadde funket på første forsøk på henne, men at det likevel ikke har vært problemfritt av den grunn. Hun hadde nemlig ekstremt lavt nivå med HCG-hormon i kroppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer