Andrea Sveinsdottir:

Om sykdommen: - Blir ikke frisk

Åpner opp om den tøffe tida.

SMERTER: Influenser Andrea Sveinsdottir gikk med smerter i over et halvt år, nå har hun endelig fått diagnosen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SMERTER: Influenser Andrea Sveinsdottir gikk med smerter i over et halvt år, nå har hun endelig fått diagnosen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Influenser og «Love Island»-vinner Andrea Sveinsdottir (27) har hatt en del uflaks med sykdom.

Tidligere har hun åpnet seg om vaginisme, nylig fikk hun også påvist sykdommen revmatisme. Overfor Dagbladet åpner hun seg nå om den tøffe tida med den sistnevnte sykdommen.

VAGINISME: Influenser Andrea Sveinsdottir snakker ut om sykdommen som igjen har rammet henne. Video: Privat Vis mer

- Skummelt

I desember 2021 begynte Sveinsdottir å kjenne på plagene. Hun ble spesielt stiv i nakken, albuen og kneet. Fysioterapeuten klarte ikke å løsne henne opp, og sendte henne derfor videre til fastlegen.

- Jeg våknet opp en natt med helt hovent kne, og bare gråt. Hele meg stivnet, og jeg følte meg bare mer og mer begrenset i hverdagen, forteller hun til Dagbladet.

Influenseren gikk i over et halvt år med smerter, og var på sykehuset flere ganger før hun fikk diagnosen revmatisme.

- Jeg synes det var ganske skummelt og at selve utredningen tok lang tid og var vanskelig, fordi jeg ennå ikke visste hva som var galt. Men i dét jeg fikk diagnosen, mer informasjon og medisiner synes jeg det ble bedre, skriver hun på Snapchat Storyen sin.

FORLOVET: Andrea Sveinsdottir og Morten Dalhaug vant Love Island i 2018. Nå har de forlovet seg. Video: Rød Løper / Privat. Vis mer

- Mange bivirkninger

- Den første medisinen jeg fikk var i pilleform, og var en form for cellegift. Det var mange bivirkninger. Jeg ble veldig kvalm av den, og ikke at det var planen, men man kunne blant annet ikke være gravid når man gikk på den.

Pillene funket ikke for Sveinsdottir, og hun fikk tildelt en sprøyte istedenfor. Den skal hun sette i mageområdet hver 14. dag.

- Sykdommen går litt i bølger og i noen perioder er det ganske ille. Men medisinen hjelper mye.

- Jeg må antakeligvis gå på denne medisinen for alltid, med mindre jeg plutselig blir frisk. Men jeg blir nok ikke det.

VINNER: Kristin Gjelsvik viste få tegn til selvhøytidelighet da hun vant serien «Bjuda På». Nå skal hun endelig få premien sin. Foto: Dennis Appelong. Vis mer

I tillegg til revmatisme og vaginisme forteller influenseren at hun også har hatt irritabel tarm, også kjent som IBS, siden 2017.

- Jeg lærer meg å leve med det.

- Hvorfor velger du å gå ut med dette?

- Jeg fikk så mye respons sist, av mange som satt pris på det. Selv visste jeg ingenting om revmatisme, så da tenker jeg det er viktig å dele litt om dette. Det skader ikke meg, jeg er bare glad jeg kan hjelpe til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer