«Jegertvillingene»-Kristine:

Om sykdommen: - Føler meg maktesløs

«71 grader nord - team»-finalisten fikk diagnosen for sju år siden.

HAR SLITT: Kristine Thybo Hansen (t.v.) slet med smerter under deler av «71 grader nord - team»-ekspedisjonen. Her med tvillingsøster Johanne. Foto: Shad Madian / Dagbladet
HAR SLITT: Kristine Thybo Hansen (t.v.) slet med smerter under deler av «71 grader nord - team»-ekspedisjonen. Her med tvillingsøster Johanne. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På søndag ble det endelig klart at det er Frank Løke (43) og Rikke Isaksen (28) og «Jegertvillingene» Kristine og Johanne Thybo Hansen (31) som skal kjempe om seieren i «71 grader nord - team».

Hvem som går til topps og kan kalle seg vinnere avgjøres ikke før førstkommende søndag, men det er liten tvil om at alle fire har imponert stort i årets sesong.

De har besteget høye fjell, klatret på smale fjellvegger og trampet seg gjennom myr og vann, men én av finalistene hadde en ekstra utfordring med seg på turen.

- Føltes maktesløs

Det var i forrige uke seerne fikk bli med når finalistene, samt hjemsendte Martin Ylven (34) og Anders Myrvold (47), besteg Ågottind. På veien opp virket det som at Kristine hadde store problemer med å i det hele tatt komme seg framover.

Overfor Dagbladet forteller hun at det skyldtes en sykdom hun har slitt med i over sju år.

- Allerede når vi skal begynne å gå kjenner jeg at endometriosen kommer til å gi meg en tøff tur opp til Ågottind. Det startet først med smerter, så begynte kroppen å bli energi- og maktesløs, og da måtte jeg jobbe bra mye med hodet for å ikke bryte sammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer