Guri Solberg:

Om tøff tid: - Et mørke

Programleder Guri Solberg innrømmer at hun de siste åra har slitt psykisk.

DELER: Programleder Guri Solberg åpner seg om hvorfor hun tok en pause. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
DELER: Programleder Guri Solberg åpner seg om hvorfor hun tok en pause. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

I slutten av oktober delte programleder Guri Solberg (44) et åpenhjertig innlegg på Instagram. Der kom det fram bakgrunnen for hvorfor hun hadde tatt en pause fra podkasten sin «Bra damer».

Pandemien vi befinner oss i var selvsagt en av årsakene, men hun innrømmet at det også var en annen grunn bak.

«Noen ganger sniker mageknip og dårlige følelser seg også inn i de gøyeste prosjektene med de beste folka. De siste åra har jeg grua meg til stadig flere ting, og fått hjertebank og selvtillitssvikt i situasjoner der jeg tidligere har følt meg som en dronning», var blant det Solberg delte.

Videre innrømmet programlederen at tanken om at hun ikke kan fortsette, verken med podkast eller tv, har streifet henne. Hun påpekte imidlertid at det hun beskrev som «svartsynet», har vært forbigående.

I innlegget meddelte Solberg at hun var ferdig med pausen, og at hun tenkte det var på sin plass at hun også delte hvordan hun har det, siden hun har et ønske om at «Bra damer» skal være et trygt sted for å dele også de rufsete sidene av livet.

INNRØMMER: Tone Damli innrømmer at det er et psykisk press i jobben som artist. Vis mer

En uro i kroppen

Denne uka er Solberg gjest i podkasten «Krisemøter», og der går hun nærmere inn på pausen og følelsene hun har kjent på de siste åra. I podkasten forklarer Solberg at det er vanskelig for henne å vite når slike følelser dukker opp og hvor de kommer fra.

Det eneste hun vet er at de kom i en periode hvor hun hadde det gøy på jobb. Likevel kjente hun på det hun beskriver som en streng som sto og spant og dirra inni henne.

I mars avlyste hun de kommende jobbene sine for å ta en pause. Kritikeren hun hadde i hodet gikk konstant på dette tidspunktet, og hun beskriver at det føltes helt uovervinnelig.

Oppå det hele kom corona, noe som kom på et riktig tidspunkt for Solberg, som endelig fikk brukt tida til å finne ut av følelsene sine og komme seg på beina. Hun gikk til terapi og øvde seg på å kontrollere følelsene sine.

STERK HISTORIE: Dommer i «Skal vi danse», Merete Lingjærde, forteller en sterk historie på TV2 i påsken. Video: TV2 Vis mer

- Jeg er en dame med hoftefeste og glimt i øyet. Jeg har til og med blitt spurt av journalister: «føler du ikke at du har surfet litt gjennom livet»? Folk provoseres litt over at jeg er så blid og glad. Jeg er øvre middelklasse i verdens rikeste land, jeg er dritheldig på nærmest alle området i livet. Men jeg har også et mørke på en måte, fortsetter hun.

Solberg innrømmer at hun har brukt mye tid på å anerkjenne at hun også fortjener å få hjelp. Dette på bakgrunn av at det finnes mange som har større problemer enn henne.

Når hun får spørsmål om hun har funnet ut hvor følelsene kommer fra, svarer Solberg at hun tidligere har fått beskjed om at det kunne være en 40-årskrise. Dette gjorde henne flau, samtidig som hun påpeker at det på mange måter er det.

ÅPNER SEG: I podkastepisoden deler Guri Solberg om følelsene hun sliter med. Foto: Espen Solli / TV 2
ÅPNER SEG: I podkastepisoden deler Guri Solberg om følelsene hun sliter med. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Jeg er ikke ung og lovende lenger. Jeg har ikke hatt så krevende oppgaver på jobben, så jeg har mistet selvtilliten litt. Jeg har ikke fått noe å bryne meg på. Jeg har en rar jobb som er slitsom på en annen måte enn hvis man er revisor. Summen av de tingene er den ene delen av det, og den andre delen er ting som sitter litt dypere, som utfordringer og tankemønstre jeg har hatt som ikke har vært noe bra, sier hun.

Dagbladet har vært i kontakt med Guri Solberg som opplyser at hun ikke har noe å tilføye til saken.

SNAKKER UT: I denne ukas «4-stjernes middag» Henrik Borg en av deltagerne og der snakker han blant annet ut om sin psykiske lidelse. Vis mer

- En liten støkk i magen

Solberg har tidligere innrømmet overfor Se og Hør at hun fikk kjenne litt på 40-årskrisa da det dukket opp et medieoppslag om henne.

- Altså, det var litt rart da jeg så det på trykk første gang: «Guri Solberg (40)». Jeg fikk en liten støkk i magen da, innrømmet hun.

Det var imidlertid en annen fødselsdag som programlederen syntes var litt verre enn den «beryktede» 40-årsdagen.

- Jeg stresset egentlig mer da jeg ble 36, for da var jeg plutselig nærmere 40 enn 30. Men det er greit å være 40, det føles bra, fortsatte hun.

Solberg har en lang karriere bak seg som programleder. Hun har vært å se som programleder for «Skal vi danse», «X Factor», «Sommertid», «Eventyrlige Nordmenn», for å nevne noe. De siste tre åra har hun imidlertid ledet TV 2-programmet «Sommerhytta».

SA OPP JOBBEN: «Sommerhytta»-vinner Øyunn Krogh sa opp jobben. Slik er livet som arbeidsledig. Video: Øyunn Krogh / Tiktok Vis mer

På privaten er hun gift med vokalist og fiolinist David Vogt (41), og sammen har de to barn. Duoen giftet seg i 2008 i en romantisk seremoni på toppen av Fløyfjellet i Bergen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer