Angrepet på Kongressen:

Om Trump-familien:
- I historiens søppelbøtte

Skuespiller George Clooney langer ut mot president Trump og familien hans etter onsdagens opprør.

VERBAL UPPERCUT: George Clooney legger ingenting i mellom når han uttaler seg om Kongressen-opprøret og Trumps påvirkning. Foto: Tolga Akmen/AFP/NTB
VERBAL UPPERCUT: George Clooney legger ingenting i mellom når han uttaler seg om Kongressen-opprøret og Trumps påvirkning. Foto: Tolga Akmen/AFP/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdagens angrep på Kongressen sete, Capitol, av president Donald Trumps supportere, har preget nyhetsbildet de siste dagene.

Fem personer er døde, 14 politifolk er skadet. Over 50 personer er så langt pågrepet. Politikere på begge sider har gått hardt ut og fordømt angrepet, som beskrives som et angrep på demokratiet.

Opprøret har satt mange sinn i kok, langt utenfor USAs grenser. Ikke bare politikere har tatt til orde mot onsdagens hendelser, som har fortsatt med ettervirkninger de siste dagene.

Den avtroppende presidenten Donald Trump har fått mye av skylda for angrepet, blant annet fordi han i ukevis har bestridt valgresultatet og oppildnet supporterne sine til å forsvare ham.

Det var også ham som oppfordret følgerne til å marsjere til Capitol Hill under stemmetellingen som formelt og offisielt ville erklære Joe Biden president.

Ut mot hele familien

Skuespiller George Clooney (59) har sett seg mektig lei av Trump og hele familien hans. Han gjør det klinkende klart hvem han legger skylda hos for Capitol-angrepet.

- Dette setter Donald Trump, Donald Trump jr. Ivanka, alle sammen, i historiens søppelbøtte. Det navnet vil for alltid bli assosiert med opprør, tordner 59-åringen i en kommende episode av podkasten «The Business», ifølge Hollywood Reporter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer