Carola Häggkvist:

Om tung juletid: - Ødelagt kjærlighet

Artisten er åpen om at jula har vært en vanskelig tid for henne.

JULESTEMNING: Carola Häggkvist har i årevis sørget for julestemning med både juleplater og konserter. Foto: Sara Johannessen Meek / NTB
JULESTEMNING: Carola Häggkvist har i årevis sørget for julestemning med både juleplater og konserter. Foto: Sara Johannessen Meek / NTB Vis mer
Publisert

Artist Carola Häggkvist (56) er trolig best kjent for låta som tok seieren hjem i Eurovision i 1991: «Fångad av en stormvind».

I ettertid har hun toppet hitlistene med flere slagere, og for tida er hun aktuell med juleshowet «A Grand X-mas» med artistkollega Måns Zelmerlöw (36).

Häggkvist har under sin lange karriere spredt julestemning til svenskene, men nå røper 56-åringen at jula har vært en vanskelig tid for henne.

- Tror at alt er glamorøst

I 2000 skilte Häggkvist og norske Runar Søgaard (55) seg etter ti år som mann og kone. Noen år seinere mistet artisten begge foreldrene.

Til svenske Expressen åpner Eurovision-stjerna seg om de vonde følelsene rundt juletider.

- Mine julefeiringer har virkelig ikke alltid vært rosenrøde. Det er både skilsmisse og to foreldre som er borte. Det har vært ødelagt kjærlighet, og et barn annenhver jul. Hvor gøy er det? Og så tror folk alt er glamorøst, sier sangeren.

Häggkvist har sønnen Amadeus (24) og dattera Zoe (13).

SETTES UT: Da artisten Carola Häggkvist skulle lese opp jurystemmene fra Sverige under finalen av Eurovision Song Conteset gikk det ikke helt etter planen. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Men så kom Zoe, og da ble hun nesten min redning. Det er både fint og litt trist.

Hun forklarer at dattera, hennes tro, og gode venner gjør livet bedre.

- Jeg føler meg rik på innsida, jeg har utrolig mange venner, og jeg føler meg trygg selv om noen ting suger.

Slik skal hun feire jul

Til tross for at jula til tider har vært en vond tid for stjerna, kan hun betrygge med at hun nå er på et godt sted.

Til avisa forteller tobarnsmora at hun skal feire jul i Steninge med dattera og gode venner.

SATT UT: Carola Häggkvist gjester Skavlan, og blir satt ut når han spør om frieri. Video: NRK Vis mer

Natt til første juledag går ferden videre til Cape Town og Sør-Afrika, der artisten har et hus. Der skal Häggkvist, dattera og venner blant annet nyte en julemiddag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer