Kronprinsesse Mette-Marit:

Om ungdomsopprøret:
-Jeg greide ikke mer

Kronprinsesse Mette-Marit forteller om ungdomsopprøret og barndommen i ny bok.

BOKAKTUELL: Kronprinsesse Mette-Marit er aktuell som redaktør med boken «Hjemlandet». Video/reporter: Caroline Drefvelin / Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ble det kjent at ei ny bok blir sluppet på markedet. I boka «Hjemlandet og andre fortellinger», som kronprinsesse Mette-Marit (46) er redaktør for sammen med forfatter Geir Gulliksen (55), forteller hun åpenhjertig om ungdomsopprøret og rollen som kronprinsesse.

Denne saken ble først omtalt av VG.

Det er i en samtale med Gulliksen at de diskuterer dette med å være norsk, og sammen har de har de plukket ut 12 forfattere til å skrive nye tekster om det å være nettopp norsk. Under Mette-Marit og Gulliksens samtale kommer de inn på kronprinsessas barndom og ungdomsopprør.

Barberte av seg alt håret

I boka kommer det blant annet fram at Mette-Marit barberte av seg alt håret i tredjeklasse på videregående, og at familien bare så vellykket ut på utsida. Det er tydelig at barndommen gjorde noe med henne, og i boka forteller kronprinsessa at hun gikk gjennom en fase hvor hun hadde mye vondt i seg som måtte ut.

- Mitt opprør var basert på at jeg tok mye ansvar tidlig. Det førte til at jeg veldig tidlig fikk en følelse av at jeg kunne stoppe verden, at jeg kunne få verden til å stå stille, forteller kronprinsessa i boka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer