Peter Madsen:

Omstridt dokumentar endres

Sjokk-dokumentaren "Into the Deep" om Peter Madsen blir likevel å se hos strømmegiganten Netflix.

TILSTÅR: Peter Madsen ble dømt til livstid i fengsel for drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Video: DPLAY/«De hemmelige optagelser med Peter Madsen» Vis mer
Publisert

Tidligere i år ble det kjent at Netflix-dokumentaren «Into the Deep», som handler om drapet på den svenske journalisten Kim Wall, skulle droppes.

Peder Madsen (47) ble dømt til livstid i fengsel for drapet, og mange reagerte på at man fikk komme så tett på den danske oppfinneren i dokumentaren.

Teamet bak dokumentaren fikk også krass kritikk for at flere personer medvirker i «Into the Deep» mot deres vilje.

Nå skriver det danske filmmagasinet Ekko at dokumentaren om «ubåt-Madsen» likevel ikke skal droppes - men at den skal klippes om, slik at bare personer som har gitt sin tillatelse til å være med, tar del i dokumentaren.

Det gjelder blant andre Anja Olsen, som var praktikant hos Madsen i tida før drapet. Etter halvannet års kamp er hun nå klippet ut av den kommende dokumentaren.

Strømmegiganten Netflix har gått med på ta henne ut av dokumentaren, opplyser Olsens advokat til Ekko.

En annen person har også bedt om å klippes ut, men Netflix ønsker ikke å bekrefte overfor magasinet om vedkommende har fått ønsket oppfylt.

Det er ikke kjent når dokumentaren har premiere.

RETTSSAK: Peter Madsen ble dømt til livstid i fengsel for drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Dette er saken. Video: NTB Scanpix/NTB Scanpix Danmark/Frida Andersen Vis mer

Sterke reaksjoner

Det var mange som reagerte da det tidligere i år ble kjent at det skulle lages en dokumentar om den mye omtalte ubåt-saken.

Etter visningen på Sundance-festivalen i januar var anmeldere og publikum i sjokk over hvor tett man kommer på den eksentriske oppfinneren.

Anja Olsen var blant dem.

- Jeg medvirker mot min vilje i dokumentaren «Into the Deep». Jeg fortalte regissøren gjentatte ganger at jeg ikke ville medvirke, at det ville sette helsen min i fare på grunn av traumer jeg lider av etter å ha fulgt drapssaken, skrev hun, som var eneste kvinne på Raketmadsens Rumlaboratorium, på Twitter.

DANMARK: Peter Madsen er dømt til livstid i fengsel for drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Det stopper ikke «Sofie» fra å besøke ham. Her forteller hun hvorfor: Video: Berlingske Tidene Vis mer

Olsen skrev videre at hun ikke ante at hun medvirket i dokumentaren før etter at den ble nominert til Sundance og solgt til Netflix, og at hun har nektet å skrive under på en utgivelseskontrakt.

Også en av fotografene som har filmet dokumentaren, Cam Matheson, tok kraftig avstand fra det endelige resultatet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer