«Farmen kjendis» sesong 3:

Omstridt tv-pastor trakk seg fra «Farmen kjendis»

... og disse kjendisene takket nei.

DET BLIR ET NEI FRA MEG: TV 2 har vist interesse overfor en lang rekke kjendiser i forbindelse med castingen til sesong tre av «Farmen kjendis». Se og Hør har vært i kontakt med et knippe av disse. Avbildet er Jan Hanvold, Trude Drevland og Lene Alexandra Øien. Foto: NTB Scanpix / Jørgen Orlin
DET BLIR ET NEI FRA MEG: TV 2 har vist interesse overfor en lang rekke kjendiser i forbindelse med castingen til sesong tre av «Farmen kjendis». Se og Hør har vært i kontakt med et knippe av disse. Avbildet er Jan Hanvold, Trude Drevland og Lene Alexandra Øien. Foto: NTB Scanpix / Jørgen Orlin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag ble deltakerne til den tredje sesongen av «Farmen kjendis» offentliggjort.

I denne omgang består TV 2s stjernelag av blant andre modell og tv-profil Kathrine Sørland (38), «Charterfeber»-favoritt og tv-profil Svein Østvik (57), tidligere proffbokser Ole Klemetsen (46) og tidligere «Paradise Hotel»-profil Martine Lunde (21) – for å nevne noen.

Å finne deltakere som har tid, anledning og ikke minst et ønske om å delta, er derimot en møysommelig prosess.

Dagbladet kan nå avsløre flere navn som har fått tilbud om deltakelse, men som siden har valgt å trekke seg, eller som av ulike grunner har takket nei.

KNUSTE ALLE: Motorsykkelkjører Pål Anders Ullevålseter (49) står igjen som vinneren av årets «Farmen kjendis». Se hans første reaksjoner rett etter opptak. Video: Anita Arntzen/Reporter: Miriam Bakkejord Vis mer

Omstridt tv-pastor

Visjon Norge-sjef Jan Hanvold (67) har vært omringet av kontroverser de siste åra. Spesielt etter at NRK Brennpunkt satte et kritisk søkelys på forretningsvirksomheten til tv-pastoren i dokumentaren «Pengepredikanten» fra 2016.

Den omstridte 67-åringen sier til Dagbladet at han takket ja til å delta i «Farmen kjendis», men at han måtte trekke seg.

– Jeg takket ja, men måtte melde avbud, skriver Jan Hanvold i en e-post til Dagbladet, og fortsetter:

OMRINGET AV KONTROVERSER: Tv-pastor Jan Hanvold forteller at han egentlig skulle delta i den kommende sesongen, men at en hofteoperasjon stoppet ham i dette. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OMRINGET AV KONTROVERSER: Tv-pastor Jan Hanvold forteller at han egentlig skulle delta i den kommende sesongen, men at en hofteoperasjon stoppet ham i dette. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

– Grunnen til at jeg takket nei til «Farmen kjendis» er at jeg måtte ta en hofteoperasjon som gjorde at jeg ikke ble frisk til innspillingen begynte, nå i slutten av mai.

På spørsmål fra Dagbladet om Hanvold kunne tenke seg å delta i en eventuell oppfølgersesong, besvarer tv-pastoren ikke våre henvendelser.

I mars la imidlertid predikanten ut et innlegg på sin Facebook-side, hvor han blant annet skrev følgende:

– Jeg liker utfordringer, og ser på det å være med i dette programmet som en utfordring. Vi får se om det blir noe til neste år, skrev Hanvold i innlegget, som seinere er blitt slettet.

– Svært etterspurt

Dagbladet kjenner også til at tidligere ordfører i Bergen og «Skal vi danse»-yndling Trude Drevland (70) er en av dem som fikk spørsmål om å delta i årets sesong. I likhet med Hanvold valgte hun imidlertid å trekke seg fra prosjektet.

Drevland skal ha vært i diskusjoner en stund, men hun endte altså til slutt med å takke nei til TV 2.

– Vi ønsker ikke å gå i detaljer på hvilke forhandlinger vi er i, men Trude Drevland er generelt sett svært etterspurt for deltakelse i mange tv-programmer på alle kanaler, sier hennes manager Geir Håkonsund.

DISKUSJONER: Trude Drevland var i samtaler med TV 2, men valget falt til slutt på å ikke delta i realityserien. Foto: Paul Sigve Amundsen / Samfoto
DISKUSJONER: Trude Drevland var i samtaler med TV 2, men valget falt til slutt på å ikke delta i realityserien. Foto: Paul Sigve Amundsen / Samfoto Vis mer

Sønnen til Lothepus

Leif Einar «Lothepus» Lothe (48) ble rikskjendis over natta da han deltok i – og vant – første sesong av tv-konseptets kjendisutgave. Og når det regner på presten, drypper det som kjent på klokkeren.

Barna til 48-åringen nådde også avisspaltene den gang, og spesielt sønnen, Stian Lothe (24), gjorde seg bemerket.

At far ble en seermagnet for TV 2, er ikke til å stikke under stol. Da er det kanskje ikke så pussig at kanalen også har vist interesse for Lothe junior.

– Jeg ble kontaktet angående «Farmen kjendis», men valgte å takke nei. Det hadde sikkert vært gøy, men det passet ikke denne gangen, sier Stian Lothe til Dagbladet.

A post shared by Stian Lothe (@stianlothe) on

– Kan ikke forandre

Lilli Bendriss (72) har lenge vært ønsket i «Farmen kjendis». TV-profilen fra «Åndenes makt» er også blant dem som har takket nei til å være med i programmet.

Hun lukker imidlertid ikke vinduet for en potensiell deltakelse ved en seinere anledning.

– Det passet ikke. Jeg har avtaler som jeg ikke kan forandre, så jeg var allerede fullbooket. Men vi får se igjen til neste år, kanskje det passer da, sier hun.

PASSET IKKE: Lilli Bendriss ber TV 2 om å kontakte henne igjen neste år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PASSET IKKE: Lilli Bendriss ber TV 2 om å kontakte henne igjen neste år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

– Ikke ta med barnet

For programleder og TV 2-profil Einar Tørnquist (35) var det heller ikke aktuelt å forlate storbyen til fordel for det som potensielt sett kunne blitt flere ukers opphold på gård.

For et år siden ble nemlig 35-åringen pappa for første gang til datteren Solveig, sammen med samboeren Linn Bjørnsen.

– Jeg har blitt spurt, og jeg sa nei. Jeg har barn, og kan ikke akkurat ta med barnet mitt. Men det er sikkert av andre grunner også, men jeg valgte å bruke det som unnskyldning nå. Jeg håper jeg blir spurt når det virkelig butter imot karrieremessig. Da håper jeg at jeg kan bli fiska fram igjen og få et ordentlig løft, sier han spøkefullt.

Gårdsdrift uten kamera

Tidligere «Lørdagsrådet»-programleder Siri Kristiansen (39), som nå jobber i Radio 1, har i likhet med de andre opplevd interesse fra TV 2.

– Ja, jeg har blitt spurt. Det er litt vanskelig. Det er ikke slik at man har fem uker å slå i hjel. Jeg har bestemt meg, og det blir: «Spør igjen neste år!», sier hun lattermildt.

HAR BLITT SPURT: Siri Kristiansen mener det kan bli vanskelig å avse flere uker av sommeren, og takket dermed nei til TV 2. Foto: Jonas Jeremiassen Tomter / NRK P3
HAR BLITT SPURT: Siri Kristiansen mener det kan bli vanskelig å avse flere uker av sommeren, og takket dermed nei til TV 2. Foto: Jonas Jeremiassen Tomter / NRK P3 Vis mer

Programleder og eventyrer Samuel Massie (25), som for tiden er aktuell med tv-serien «Samuel og bestefar», kunne neppe sett for seg en bedre måte å tilbringe sommeren på enn det «Farmen»-konseptet tilbyr.

Likevel er det én hake ved det hele, som også er blant årsakene til at han takket nei:

– Jeg synes det hadde vært vanvittig kult å bo en sommer på gård fra gamle dager. Og det er nettopp slik jeg ønsker å tilbringe sommeren, bare ute på hytta fra 1930-tallet med fisking og småbruksdrift sammen med min bestefar- uten kamera, sier Massie til Dagbladet, og fortsetter:

– Det er jo bare sommer én gang i året – og den vil jeg heller bruke på hytta. Potetene må jo settes der også!

SKAL VÆRE MED BESTEFAR: Samuel Massie er kjent både som eventyrer og programleder. Han har tidligere ledet TV 2-programmet «Skal vi danse», sammen med Katrine Moholt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SKAL VÆRE MED BESTEFAR: Samuel Massie er kjent både som eventyrer og programleder. Han har tidligere ledet TV 2-programmet «Skal vi danse», sammen med Katrine Moholt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

– Feil prioritering

TV-profil, fitnessutøver og tidligere modell Lene Alexandra Øien (36) uttrykker stor begeistring for «Farmen kjendis». Noen deltakelse i den kommende sesongen, er likevel ikke aktuelt.

– Jeg ble spurt, og vurderte seriøst å delta ettersom jeg liker utfordringer og dette virket superspennende på mange måter.

– Dessverre var jeg nødt til å takke nei da jeg nettopp har hentet inn en daglig leder til selskapet mitt LA Lifestyle som skal hjelpe meg å ta selskapet fra startup til driftsfase. Vi kom fram til at «Farmen» ble feil prioritering nå. Jeg er nødt til å ha hovedfokus på selskapet nå. Hvem vet, kanskje jeg får prøve meg på gårdsdrift noen år fram i tid, skriver hun til Dagbladet.

FOKUS PÅ JOBB: Lene Alexandra Øien (36) kunne ikke prioritere «Farmen kjendis» i denne omgang. Foto: Jørgen Orlin
FOKUS PÅ JOBB: Lene Alexandra Øien (36) kunne ikke prioritere «Farmen kjendis» i denne omgang. Foto: Jørgen Orlin Vis mer

Dagbladet har vært i kontakt med pressekontakt for «Farmen kjendis» i TV 2, Alex Iversen, som opplyser at han ikke har noe å tilføye i saken.

TROR PÅ GULL: «Farmen Kjendis»-deltakerne fikk spørsmål om hvilken OL-gren i vinterlekene de ville deltatt i. Ville det blitt gull? Video: Christian Roth Christensen / Reporter: Henriette Eilertsen / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer