Kelly LeBrock:

Omtalt som «datidas drømmejente». Så gikk hun under jorda i over 20 år

- Jeg løp som om jeg hadde fanden i hælene.

RØMTE FRA ALT: Modell og skuespiller Kelly LeBrock ble spådd en lysende karriere i Hollywood. Så ble det stille. Foto: NTB Scanpix
RØMTE FRA ALT: Modell og skuespiller Kelly LeBrock ble spådd en lysende karriere i Hollywood. Så ble det stille. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da Kelly LeBrock (58) skilte seg fra actionstjerna Steven Seagal (66) etter ni års ekteskap i 1996, vendte hun også ryggen til røde løpere, blitzregn og glamorøse fester.

Idet hun tråkket på gasspedalen for 22 år siden, og så Hollywood forsvinne i sladrespeilet, var det med intensjon om å aldri returnere til rampelyset igjen.

De fleste vil antakelig huske henne fra «The Woman in Red» og «Weird Science». LeBrock hadde allerede status som supermodell, men etter medvirkningen i ovennevnte filmer, gikk det ikke lang tid før hun fikk tilnavnet «80-tallets drømmejente».

KVINNEN I RØDT: Kelly LeBrock og Gene Wilder hadde hovedrollene i den romantiske komedien «The Woman in Red» fra 1984. Førstnevnte gjorde seg spesielt bemerket for sin innsats, og interessen rundt LeBrock ble særdeles stor. Foto: NTB Scanpix
KVINNEN I RØDT: Kelly LeBrock og Gene Wilder hadde hovedrollene i den romantiske komedien «The Woman in Red» fra 1984. Førstnevnte gjorde seg spesielt bemerket for sin innsats, og interessen rundt LeBrock ble særdeles stor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Fryktet alt

LeBrock har gått langt i å antyde at det turbulente ekteskapet til ovennevnte Seagal ble en verkebyll. For å distansere seg fra ryktebørsen og den kulørte delen av pressen, så hun ingen annen utvei enn å gå under jorda.

- Jeg besluttet å gi opp Hollywood slik at jeg kunne oppdra barna mine langt borte fra rampelyset. Jeg ville ikke at de skulle måtte forholde seg til alle de negative aspektene ved skilsmissen. Så jeg løp som om jeg hadde fanden i hælene, uttalte LeBrock i et intervju med magasinet Closer i fjor.

At Seagal har tilegnet seg et heller frynsete rykte opp gjennom åra, er neppe noen overdrivelse. 66-åringen, som fikk tre barn med LeBrock, hadde allerede to skilsmisser bak seg da han giftet seg med sistnevte i 1987. Underveis i ekteskapet skapte han sjokkoverskrifter blant annet for å ha vært utro med barnepiken, som han i tillegg fikk ei datter med.

- Detaljene rundt skilsmissen var på alle tv-kanaler. Jeg tok derfor med meg barna og flyttet ut av Los Angeles, slik at de kunne vokse opp rundt «ekte» mennesker. Jeg hadde null selvtillitt på dette tidspunktet. Jeg fryktet alt og ønsket ikke å forlate huset mitt, har LeBrock tidligere uttalt, ifølge Huffington Post.

Tv-fri i 24 år

Paret oppga «uforenlige forskjeller» som skilsmisseårsak, og i 1996 var det altså offisielt: LeBrock og Seagal hadde ikke lenger noen juridiske bindinger til hverandre.

SKILT: Kelly LeBrock og Steven Seagal var gift fra 1987 til 1996. Her er duoen avbildet sammen i 1991. Foto: NTB Scanpix
SKILT: Kelly LeBrock og Steven Seagal var gift fra 1987 til 1996. Her er duoen avbildet sammen i 1991. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I takt med tida ble den offentlige skittentøyvasken erstattet med andre pikante detaljer fra livene til dem som utgjør Hollywood. Spørsmål om hvor «80-tallets drømmejente» hadde blitt av, har likevel dukket opp med jevne mellomrom i løpet av de siste tiåra.

LeBrock hadde imidlertid ingen intensjon om å se seg tilbake, og har dermed latt dem stå ubesvart. Slik var det i alle fall fram til hun i fjor overrasket alle og gjorde et comeback.

- Jeg har i bunn og grunn bodd i ødemarka i Sør-California uten tv de siste 24 åra, sa Lebrock til Closer den gang.

PÅ ET BEDRE STED: Kelly LeBrock erkjenner at hun har lært mye etter hvert som hun er blitt eldre. Foto: NTB Scanpix
PÅ ET BEDRE STED: Kelly LeBrock erkjenner at hun har lært mye etter hvert som hun er blitt eldre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Har modnet

58-åringen hadde nemlig takket ja til å medvirke i dokuserien «Growing Up Supermodel», hvor man fulgte karrieren til barn av berømte modeller eller skuespillere. Og nettopp berømmelse er noe LeBrock på både godt og vondt har hatt erfaring med.

Hvorfor den tidligere modellen plutselig tok en helomvending etter så mange år, mente hun å ha et klokkerklart svar på.

- Når man kommer opp i min alder, får man baller. Da jeg ble stemplet som et sexsymbol og vakker, bla, bla, bla ... Ironisk nok føler man det ikke selv. Nå som jeg har modnet og er blitt rynkete, er jeg langt mer komfortabel i mitt eget skinn. Jeg er fornøyd med meg selv og hvor jeg befinner meg.

SEXSYMBOL: Kelly LeBrock mener hun aldri var forberedt på livet i rampelyset. Hun erkjenner å ha slitt med panikkanfall og følelsen av å aldri være god nok. Foto: NTB Scanpix
SEXSYMBOL: Kelly LeBrock mener hun aldri var forberedt på livet i rampelyset. Hun erkjenner å ha slitt med panikkanfall og følelsen av å aldri være god nok. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selvbiografi som aldri skal utgis

58-åringen forklarte i et intervju med Fox News at hun og de tre barna har nytt det å bo på en avsidesliggende gård de siste tiåra - langt borte fra sentrum for glitter, glamour og sladder.

- Det er fantastisk. Å ha muligheten til å dra inn den friske lufta, gå ut og ikke møte en levende sjel ... Det er terapautiske omgivelser, spesielt når man har hatt offentlighetens øyne rettet mot seg. Det er bisart å bli omtalt som et sexsymbol. Jeg måtte lære meg å håndtere berømmelse. Jeg tror imidlertid ikke at jeg håndterte det godt. Jeg hadde panikkanfall, og følte aldri at jeg var god nok, uttalte hun til avisa.

LeBrock, som i dag er gift med Fred Steck, har i det skjulte jobbet med en biografi. Sjansen for at offentligheten får lese den i hennes levetid, virker imidlertid å være små.

- Jeg har skrevet en bok på 28 kapitler, men den er så ærlig og inneholder mange navn, som jeg ikke bare kommer til å avsløre sånn helt uten videre. Jeg hadde en avtale med et stort forlag, men jeg ga dem pengene tilbake. Når jeg dør kommer kanskje barna mine til å gi den ut, men jeg tror at så lenge jeg er i live, og hvis jeg har et ønske om å holde meg i live, så er det best at jeg lar den ligge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer