Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

One Direction er lei fansens homospøker

- Det er vanskelig å takle.

KOMMENDE SUPERSTJERNER: Niall Horan (f.v.), Liam Payne, Zayn Malik, Louis Tomlinson og Harry Styles har en av verdens mest dedikerte fanbaser. Men noen ganger går de litt for langt. Foto: Stella Pictures
KOMMENDE SUPERSTJERNER: Niall Horan (f.v.), Liam Payne, Zayn Malik, Louis Tomlinson og Harry Styles har en av verdens mest dedikerte fanbaser. Men noen ganger går de litt for langt. Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): Livet er blitt snudd fullstendig på hodet for gutta i boybandet One Direction siden debutalbumet «Up All Night» i november.

Da Niall Horan (18), Harry Styles (18), Louis Tomlinson (20), Liam Payne (18) og Zayn Malik (19) meldte seg på britiske «X Factor» i 2009, var det få som kunne forestille seg at de to år seinere skulle være verdens kanskje mest populære boyband.

Singelen «What Makes You Beautiful» ble fjorårets raskest selgende singel i Storbritannia, og med stjernemanager Simon Cowell på laget venter USA for deres føtter.

Stjeler fra andre boyband I «X Factor» ble gutta satt sammen til kvintett, og endte til slutt på en hederlig tredjeplass. Alle innrømmer gladelig at de stjeler rått fra tidligere boybandpionerer.

- Når vi er på scenen innbiller vi oss noen ganger at vi er noen andre, eller later som om vi er i deres situasjon. Liam er en Take That-gutt. Han tror han er Gary Barlow, har Louis Tomlinson sagt til The Daily Star.

Benekter «homorykter» Tenåringsidolet Justin Bieber kjent for å ha en av verdens galeste og mest dedikerte fanskarer i sine «beliebere». Men One Directions egne «directioners» er neppe så langt unna. De følger gutta overalt hvor de går, og bruker mye av fritida på fanaktiviteter på nett.

Det tette vennskapet mellom Louis Tomlinson og Harry Styles har heller ikke fått gå upåaktet hen. Gutta kjente ikke hverandre før «X Factor». Nå henger de alltid sammen, og er heller ikke redd for å være fysiske mot hverandre.

«Bromansen» mellom de to har gitt dem eget kallenavn, Larry Stylinson, som altså er en blanding av Louis Tomlinson og Harry Styles. I sosiale medier og på blogger spres flere bilder og historier om de to, ofte med et visst homoerotisk innhold.

- Det var morsomt i begynnelsen, men nå er det vanskelig å takle ettersom jeg er i et forhold. Harry og jeg er bestevenner, folk følger med på alle bevegelsene våre og det påvirker faktisk hvordan Harry og jeg er overfor hverandre i offentlighet, sier Tomlinson til fanbloggen Storyboard.

BLE SATT SAMMEN: Gutta i One Direction kom på «X Factor»-audition med planer om en solokarriere, men endte opp som boyband. Det angrer de neppe på. Foto: Stella Pictures
BLE SATT SAMMEN: Gutta i One Direction kom på «X Factor»-audition med planer om en solokarriere, men endte opp som boyband. Det angrer de neppe på. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Vi har lyst til å tulle og fleipe, men det virker som det oppstår et nytt rykte hver gang vi gjør noe. Jeg oppfører meg på samme måte med Harry som jeg gjør med alle de andre gutta og med barndomskompisen min, Stan, sier han.

Vanskelig for familiene Harry Styles innrømmer at den plutselige suksessen har vært utfordrende å takle for familiene deres.

- Det er litt rart for dem, for vi ser det med våre egne øyne, mens de ser det mer på avstand. Når vi har familiemedlemmer som kommer for å se oss, er det ganske lærerikt. De får se sikkerhetsvakter, sier Harry Styles til programmet «Fifi & Jules».

Da Justin Bieber var i Oslo, fikk Norge se hvor mye oppstyr tenåringsfans kan lage. Hylende jenter og gutter løp etter Biebers bil, stormet rundt i gatene til de utgjorde en trafikkrisiko og flere måtte ha hjelp av Røde Kors og legevakt.

Ved en Bieber-konsert i USA hylte jentene så mye at Bieber selv ble saksøkt.

Bruker sosiale medier I likhet med Justin Bieber, bruker One Direction sosiale medier for å kommunisere med fansen. Likevel tror de bandet hadde hatt livets rett også før internett-eraen.

Til magasinet GQ forteller gutta hvordan tenåringsjentene bruker kreativiteten for å få bandet til å legge merke til dem på Twitter. En gang løp fansen etter bilen gutta satt i, og klistret våtservietter til bilvinduet.

- De hadde skrevet Twitter-navnene sine på, sier Zayn Malik.

Men ingen av gutta ser ut til å ville bytte bort dagens situasjon med livet de hadde før de ble stjerner.

- Det er ikke noe vanskelig ved å ha en så dedikert fanbase. Det er faktisk herlig å vite at det er folk der ute som elsker det vi gjør, siden vi legger så mye arbeid i det. Presset for ikke å skuffe dem er helt klart der! sier Payne.

HAR KJÆRESTE: Louis Tomlinson er kjæreste med Eleanor Calder. Foto: Stella Pictures
HAR KJÆRESTE: Louis Tomlinson er kjæreste med Eleanor Calder. Foto: Stella Pictures Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media