Melania og Donald Trump:

Ønsket å stoppe ektemannens fest

Melania tapte kampen mot den daværende presidenten.

FEST: Donald Trump hadde et stort ønske om å holde fest i Det hvite hus under valgnatta. Det ønsket ikke kona. Foto: Shutterstock / NTB
FEST: Donald Trump hadde et stort ønske om å holde fest i Det hvite hus under valgnatta. Det ønsket ikke kona. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Omtrent et halvt år har gått siden Joe Biden (78) tok over stafettpinnen som USAs president fra Donald Trump (75). Det skjedde imidlertid ikke før en lang og intens valgkamp.

Helt siden 78-åringen ble utropt som vinner, holdt Trump fast ved at det hadde vært omfattende valgjuks i flere delstater.

3. november, altså før seieren var et faktum, var det valgnatt i USA. Det sørget Trump og hans administrasjon for å feire stort i Det hvite hus. Han var nemlig skråsikker på at det gikk mot brakseier.

DEBATT: Denne videoen av førstedame Melania Trump (50) og ektemannen blir hyppig delt på Twitter. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Nå, i en ny bok, kommer det fram at kona Melania Trump (51) skal ha forsøkt å stanse festen, i det som skal ha vært en ni dager lang kamp mot ektemannen og hans folk.

Den kampen tapte hun.

Ukomfortabel

Opplysningene kommer fram i boka «Frankly, We Did Win This Election: The Inside Story on How Trump Lost» av Michael C. Bender, som ble sluppet denne uka. Bokas innhold er gjengitt av People.

Stabsjef Mark Meadows skal, ifølge Bender, ha bedt om tillatelse til å bruke Det hvite hus som sted for festen. Den tidligere førstedamen ønsket imidlertid ikke å gi ham den tillatelsen.

Bare ni dager før valgdagen, skal Meadows ha bedt om tillatelse nok en gang, ved blant annet å fortelle at Det hvite hus var det perfekte stedet for fest - grunnet pandemien.

«Jeg er ikke komfortabel med det», skal Melania Trump ha svart, og påpekt at hun ikke ønsket å ha noen fester i bygningen.

TABBE: Avtroppende førstedame i USA, Melania Trump, får kritikk etter et besøk på et barnesykehus i Washington, D.C. Foto: AP Vis mer

Uttalelsen er blitt bekreftet av sjefsledsager Timothy Harleth, samt førstedamens talsperson Stephanie Grisham. Begge skal også ha advart henne om at festen kunne komme til å vare lenge.

«Det er din natt»

Etter at 51-åringen hadde nektet å gi tillatelse til fest for fjerde gang på kort tid, spurte Meadows heller presidentens svigersønn, Jared Kushner, som tok det videre til presidenten selv.

Fire dager før valgnatta skal han ha ringt kona fra Air Force One.

VEKKER OPPSIKT: De siste dagene har ivrige Twitter-brukere vært overbevist om at USAs president Donald Trump har leid inn en stand-in for Melania Trump. Video: AP Vis mer

«Dette er din natt - gjør det du skal gjøre. Du kommer til å gjøre det uansett», skal hun ha svart da, ifølge boka.

Valgnatta isolerte hun seg selv og sønnen Barron Trump (15), og møtte bare opp ved ektemannens side hvis han trengte henne for en tale, står det.

«Det var et 'shit show' og det tristeste jeg noen gang har sett», heter det i boka.

Superspreder

Det er kanskje ikke så rart at 51-åringen var bekymret for nok en fest i den ærverdige bygningen.

I september i fjor, bare måneder før valgnatta, arrangerte presidenten fest i Rosehagen i Det hvite hus. Da skulle presidenten feire at han hadde nominert Amy Coney Barrett til ny dommer i høyesterett.

Arrangementet ble seinere stemplet som et «superspreder-event», ettersom mer enn 30 mennesker ble bekreftet smittet av coronaviruset etter festen.

Presidenten, førstedamen og deres felles sønn Barron ble alle smittet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer