Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

John Cleese:

Operert for kreft igjen

Den folkekjære skuespilleren har fjernet en ondartet svulst i beinet.

OPERERT: John Cleese (80) forteller at han ble operert for kreft. Foto: NTB scanpix
OPERERT: John Cleese (80) forteller at han ble operert for kreft. Foto: NTB scanpix Vis mer

Komikeren og skuespilleren John Cleese (80) har en lang karriere å se tilbake på, både fra tida i Monty Python, og i storfilmer som «Harry Potter», «James Bond» og «Charlie's Angels».

Han er også fortsatt aktiv på lerretet og på scenen, til tross for at han er langt over pensjonsalder.

Å entre 80-åra har likevel ikke gått for seg uten helseproblemer, og for 25 år siden fikk han prostatakreft. Nå forteller han på Twitter at han igjen er operert for kreft, denne gang i beinet. Og det tar han tilsynelatende med godt humør.

Kreft-fleip

«Hadde en mindre operasjon fredag. En kirurg kuttet ut en liten kreftbit ut av beinet mitt. Veldig liten. På min alder er slike ting noe som skjer rundt en gang i uka», skriver han humoristisk til sine fem millioner følgere.

«Han gjorde en vakker jobb, sydde det sammen og sa «'tis but a scratch»», avsluttes innlegget, som refererer til et sitat fra filmen «Monty Python and the Holy Grail».

Fansen har svart med flere klipp fra filmen og andre glimt fra Cleeses roller, i tillegg til varme ønsker om god bedring.

«Du er en av få folk som kan gjøre kreft morsomt», skriver én.

Det er ikke første gang komikeren har spøkt med sykdom. To av medlemmene i Monty Python har gått bort. Graham Chapman døde av kreft i 1989. Tidligere i år døde Terry Jones av demens - 77 år gammel.

- To nede, fire igjen, spøkte da Cleese, ifølge The Telegraph.

Overrasket på Instagram

80-åringen har under coronapandemien vært svært aktiv i sosiale medier, og har under portforbudet funnet det for godt å opprette en bruker på Instagram, til fansens store glede.

STOLTE: Michael Bublé og kona Luisana Lopilatos, holdt nylig en direktesending på Instagram, hvor den tidligere kreftsyke sønnen deres, Noah, dukket opp. Reporter: Christian Wehus. Video: @Michael Bublé. Vis mer

På bare ni uker har han rukket å dele 90 innlegg og sanket over 50 000 følgere.

Her deler han glimt fra hverdagen og klipp og bilder fra tidligere eskapader.

I 2018 erklærte Cleese at han var lei av Storbritannia, og flyttet med det til øya Nevis i Karibia. Hovedgrunnen var at han var lei av britisk presse. Siden tvitret han at London ikke lenger var en engelsk by, og ble med det anklaget for rasisme.

«Jeg antar at jeg må beklage min kjærlighet for min engelske oppvekst, men på noen måter synes jeg den var roligere, mer høflig, mer fylt med humor, mindre tabloid og mindre pengeorientert enn den som har erstattet den», svarte han den gangen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!