Jannecke Weeden:

Opererte «kollapset» ryggrad: - Vrir meg i smerte

Programlederen har funnet trøst og styrke hos Cecilie Skog.

OMFATTENDE OPERASJON: Programleder Jannecke Weeden opplyser at hun er i store smerter, og at det nå venter en lang rekonvalesens. Foto: Privat
OMFATTENDE OPERASJON: Programleder Jannecke Weeden opplyser at hun er i store smerter, og at det nå venter en lang rekonvalesens. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Elsk friske dager, er den klare beskjeden fra Jannecke Weeden (42).

Søndag delte programlederen et innlegg på Instagram, hvor det kommer fram at 42-åringen har vært innlagt på Ullevål sykehus i Oslo. Årsaken til dette er at Weeden måtte gjennomgå en omfattende ryggoperasjon.

Overfor Dagbladet opplyser tv-profilen at hun i dag er blitt utskrevet fra sykehuset, men at hun er i store smerter.

- Det var en stor operasjon, de har satt inn et «titanium-bur» og fire skruer for å løfte en kollapset ryggrad fra hverandre. Det kalles fiksering, skriver Weeden i en tekstmelding.

- Bilulykke

Foranledningen til selve operasjonen, bunner i flere tidligere ulykker og skader. Weeden forklarer at det hele trolig startet da hun var involvert i en trafikkulykke for 22 år siden.

- Bakgrunnen er antakelig en bilulykke jeg var i sammen med faren min helt tilbake i 1997, et par fall på rollerblades med halebeinsbrudd og annen aktivitet som har gjort sitt.

Foto: Faksimile / Jannecke Weeden
Foto: Faksimile / Jannecke Weeden Vis mer

Weeden, som alltid har hatt stor glede av en aktiv hverdag, legger ikke skjul på at det har vært tøft.

- Jeg har slitt veldig med smerter, men jeg har likevel prøvd å holde meg aktiv. Samtidig har hver aktivitet kostet meg dyrt. Jeg fant veldig trøst og styrke hos Cecilie Skog da vi traff hverandre på klatring sist. Jeg klagde over at jeg ikke kom meg opp på et nivå, hvorpå hun svarte: «Tenk at du klarer 6B+ (buldregrad), når du trenger fire skruer og et bur i ryggen. Dét er imponerende det.»

- En bløff

Weeden forteller at hun har funnet stor støtte i Cecilie Skogs oppmuntrende ord. Samtidig understreker 42-åringen at operasjonen var uungåelig.

- Det synes jeg var fint et fint fokus, som jeg prøver å tenke på her jeg ligger og vrir meg i smerte. At jeg skal klare dette, til tross for at det føles som om jeg har tatt hundre steg tilbake. Og at det var nødvendig for å få et liv uten smerter.

Programlederen forklarer at hun lå totalt fem dager innlagt på Ullevål sykehus. Rekonvalesensen blir derimot lang - alt fra seks uker, opp mot potensielt sett seks måneder.

- Da blir du sykmeldt i denne perioden?

- Å være sykmeldt som selvstendig næringsdrivende er en bløff i dette landet. Så der er jeg usikker, men akkurat nå må jeg konsentrere meg om å orke å dusje. Så må jeg ta det som det kommer, sier hun.

Åpen om panikkangst

Som programleder har 42-åringen gjort seg bemerket i tv-serier som blant annet «Norges Styggeste Rom» og «Nordens Perler». For innsatsen i sistnevnte konsept, ble hun også nominert til Gullruten for beste kvinnelige programleder i 2017.

Saken fortsetter under:

I GODT SELSKAP: I 2017 ble Jannecke Weeden nominert til beste kvinnelige programleder under Gullruten sammen med Christine Koth, Helene Sandvig og Solveig Kloppen. Det var til slutt sistnevnte som vant prisen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
I GODT SELSKAP: I 2017 ble Jannecke Weeden nominert til beste kvinnelige programleder under Gullruten sammen med Christine Koth, Helene Sandvig og Solveig Kloppen. Det var til slutt sistnevnte som vant prisen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer

Weeden har også fått anerkjennelse for sin åpenhet knyttet til det å slite med panikkangst. Da tv-profilen gjestet «God morgen Norge» i januar i fjor, snakket hun åpent om hvordan lidelsen har preget henne helt fra hun var ni år gammel.

Den gang forklarte 42-åringen hvordan hennes samlivsbrudd, kombinert med en frilansjobb og tilværelsen som en offentlig person, gjorde at panikkangsten forverret seg det siste året. I innslaget forklarte Weeden at hun enkelte dager kunne oppleve angstanfall hele fire ganger per dag.

- Panikkangsten kan komme midt under en morsom historie i et middagsselskap. Ikke bare i stressende eller ubehagelige situasjoner, forklarte Weeden til Dagbladet.

Weedens åpenhet har fått stor oppmerksomhet, og TV3-profilen er blitt hyllet både av privatpersoner og helsepersonell for sin åpenhet rundt det som for mange er et vanskelig tema.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer