Sara Jadid:

Opererte rumpa - var døden nær

Det kunne gått ordentlig galt for den svenske influenseren. Nå vil hun advare andre.

FIKK KOMPLIKASJONER: Sara Jadid havnet i en livstruende situasjon etter en rumpeoperasjon. Nå advarer hun andre. Foto: Skjermbilde/@sara.jadid10
FIKK KOMPLIKASJONER: Sara Jadid havnet i en livstruende situasjon etter en rumpeoperasjon. Nå advarer hun andre. Foto: Skjermbilde/@sara.jadid10 Vis mer
Publisert

I en ny dokumentar fra SVT med navn «Dokument inifrån: Priset vi betalar», får man se de mulige konsekvensene av et kosmetisk inngrep.

Én av dem som står fram med sin historie er den svenske influenseren Sara Jadid (22).

Våren 2021 dro Jadid til Tyrkia for å gjennomføre en såkalt «brazilian butt lift», som er et inngrep hvor rumpa forstørres ved at fett fra andre steder i kroppen blir pumpet inn.

Inngrepet har blant den høyeste dødeligheten av alle kosmetiske inngrep, ifølge blant andre The New York Times.

Til Aftonbladet forteller 22-åringen at det ikke tok lang tid etter operasjonen før hun merket at noe var galt. Til tross for mistanken reiste hun hjem til Sverige, men mindre enn et døgn etter hjemkomsten ble hun fraktet til sykehuset i hui og hast.

KONTROVERSIELL: Britiske Carla Bellucci blir omtalt som «Storbritannias mest forhatte kvinne», på grunn av sine mange kontroversielle handlinger og uttalelser. Nå overrasker hun nok en gang. Video: Rød Løper Vis mer

I dokumentaren forteller lege Himan Murad at Jadids tilstand var såpass kritisk at hun var i en livstruende situasjon. Videre sier han at Jadid hadde alle tegn på en alvorlig blodforgiftning.

Influenseren måtte operere to ganger og ble på sykehuset i over 17 dager.

- Jeg ble veldig deprimert og hadde det veldig dårlig. Jeg hadde ikke lyst til å gjøre noe. Jeg følte flere ganger at det ikke var verdt å leve, sier hun til Aftonbladet.

HOVNET OPP: Slik så Sara Jadids ansikt ut etter operasjonen. Foto: Skjermbilde SVT/Aftonbladet
HOVNET OPP: Slik så Sara Jadids ansikt ut etter operasjonen. Foto: Skjermbilde SVT/Aftonbladet Vis mer

Det skulle ta et halvt år før Jadid kom skikkelig til hektene igjen. Hun har fortsatt problemer med å sitte på rumpa i lengre perioder, og kan heller ikke sove på siden i mer enn to timer på grunn av smertene i hoftene. I tillegg har operasjonen gitt henne store og synlige arr.

- Jeg mistet mye som jeg fortsatt prøver å bygge opp igjen i dag. Det har virkelig skadet meg for livet, og det er noe jeg aldri kommer til å bli frisk fra, sier 22-åringen.

Nå advarer Jadid andre om å gjøre samme feil som henne selv.

- Tenk dere om ti ganger til, for det er ikke verdt det. Det er virkelig ikke verdt det. Det er så lett å bestille og gå å gjøre det, men det er ikke lett når du sitter der med livsvarige skader og traumer du ikke kommer til å bli frisk fra.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer