«Grinchen»:

Oppdaget tabbe

«Jeg skrek da jeg så dette».

TABBE: Grinchens øyefarge er en av karakterens mest framtredende kjennetegn. Foto: Moviestore / REX / NTB

TABBE: Grinchens øyefarge er en av karakterens mest framtredende kjennetegn. Foto: Moviestore / REX / NTB

Vis mer
Publisert

Vi er inne i den siste uka før julemiddagen endelig kan fortæres og julefreden kan senke seg. Det betyr også at flere tusen mennesker verden over har begynt å varme opp med julefilmer.

En av klassiskerne - «How the Grinch Stole Christmas» - får nå mye oppmerksomhet på sosiale medier, etter at en ivrig fan la merke til en aldri så liten tabbe.

Det skriver blant andre New York Post.

Oppdaget tabbe

Filmen, hvor Jim Carrey (60) spiller hovedrollen, ble sluppet i 2000.

Det er imidlertid ikke før nå, 22 år seinere, at filmen går viralt på TikTok. En bruker har nemlig oppdaget en klippetabbe i filmen, og publisert det på videodelingsplattformen. Videoen har så langt 3,5 millioner visninger.

I snutten kan man tydelig se Grinchens øyefarge skifte.

@redcobweb i’m sorry for the way i spoke lol it’s really annoying to me how “matter of factly” i am in this xD #thegrinch#moviemistakes ♬ original sound - cobweb

«Hver gang jeg ser 'The Grinch' legger jeg merke til denne lille feilen de gjorde, enten de glemte å sette inn linsene hans eller å redigere dem inn etterpå», skriver brukeren.

BRUNE ØYNE?: Grinchen har egentlig gul-grønne øyne. I dette klippet er det imidlertid Carreys øyne som skinner gjennom. Foto: Skjermdump TikTok
BRUNE ØYNE?: Grinchen har egentlig gul-grønne øyne. I dette klippet er det imidlertid Carreys øyne som skinner gjennom. Foto: Skjermdump TikTok Vis mer

«Så Jim Carreys brune øyne bare er der. I neste scene er de tilbake til slik de skal være», legger hun til.

Grinchen har gulgrønne øyne. Jim Carrey har, som brukeren påpeker, brune øyne.

VISSTE DU DETTE?: Det hittil ukjente faktumet får den kjente julefilmens fans til å sperre opp øya. Vis mer

Mislikte kostymet

Det er helt tydelig at ikke alle har fått med seg feilen, til tross for at filmen er en av de mest spilte juleklassikerne gjennom åra.

«Jeg skrek da jeg så dette!» skriver en.

«For å være ærlig, det ser ganske bra ut uten linser også, ha ha», skriver en annen, mens en tredje legger til:

«Ikke rart han så så annerledes ut i den scenen. Jeg klarte aldri å skjønne hvorfor - helt til nå».

GÅR VIRALT: Postens julefilm i fjor fikk navnet «When Harry met Santa». Se hvorfor den har skapt reaksjoner flere steder i verden. Video: Posten. Vis mer

Ifølge en fjerde bruker kan bakgrunnen for tabben skyldes Carreys oppførsel. Ifølge New York Post mislikte skuespilleren kostymet sterkt, noe han lot gå ut over sminkeavdelingen. Det førte til at den Oscar-nominerte protesesminkeartisten Kazuhiro Tsuji sluttet under filminnspillingen.

Tsjui begynte i produksjonen igjen kort tid seinere, etter at Carres lovte å oppføre seg. Produksjonen ga også en lovnad om å hjelpe Tsuji med å skaffe oppholdstillatelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer