Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Michelle Williams og Heath Ledger:

Oppdrar dattera alene etter Heath Ledgers død: - Det blir aldri riktig

Michelle Williams åpner opp om tapet av barnefaren. 

VAR GIFT: Michelle Williams og Heath Ledger fant tonen under innspillingen av suksessfilmen «Brokeback Mountain». De var sammen fram til 2007, få måneder før Ledger omkom. Nå snakker Williams ut om hvordan det er å oppdra dattera Matilda uten ham. Foto: NTB scanpix
VAR GIFT: Michelle Williams og Heath Ledger fant tonen under innspillingen av suksessfilmen «Brokeback Mountain». De var sammen fram til 2007, få måneder før Ledger omkom. Nå snakker Williams ut om hvordan det er å oppdra dattera Matilda uten ham. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I januar 2008 kom sjokkbeskjeden om at den Oscar-vinnende skuespilleren Heath Ledger hadde gått bort. Han ble 28 år gammel, og døde som følge av en tilfeldig overdose av reseptbelagte medisiner.

Få måneder før livet hans var over, hadde han akkurat spilt Jokeren i «The Dark Knight», en av rollene han den dag i dag huskes best for.

Ledger var fra 2004 til 2007 gift med skuespillerkollega Michelle Williams (36), som han spilte mot i suksessen «Brokeback Mountain».

De skilte seg før Ledgers tragiske dødsfall, men hadde delt omsorgen for sitt eneste barn mellom seg. Paret fikk nemlig dattera Matilda Rose Ledger sammen i oktober 2005. Hun er i dag elleve år gammel.

Nå, i et sjeldent intervju om eksmannen, forteller Williams at det ikke har vært enkelt å oppdra Matilda alene.

- Aldri riktig

Det er i Porter Magazine at 36-åringen nå åpner opp om hvordan de åtte åra uten Ledger har vært. The Huffington Post har gjengitt deler av intervjuet, der Williams svært åpenhjertig forteller om smerten hun har følt på.

ÅPENHJERTIG: I Porter Magazine forteller Michelle Williams om hvordan det er å oppdra sin elleve år gamle datter alene. Faksimile: Porter Magazine
ÅPENHJERTIG: I Porter Magazine forteller Michelle Williams om hvordan det er å oppdra sin elleve år gamle datter alene. Faksimile: Porter Magazine Vis mer

Det er i magasinets såkalte «Incredible Woman»-nummer at Williams åpner seg.

Foruten å prege forsida av det anerkjente motemagasinet, kommer følelsene hennes tydelig fram i det tilhørende intervjuet.

- For å være helt ærlig, som jeg ofte er om alt, er jeg egentlig ikke en som kjemper mot omstendighetene. Jeg tror man skal akseptere hvor man er og hvor man har vært. Det gjelder alt utenom én ting, sier hun til magasinet og fortsetter:

- Jeg kunne fulgt det tankesettet hele veien om det ikke var for at Matilda ikke har en far. Det er bare noe som... Jeg mener, det blir aldri riktig, forklarer Williams.

Stjerna, som er aktuell i filmen «Manchester by the Sea», prøver likevel å tilby dattera det beste hun kan. Selv de enkleste øyeblikkene han likevel røre henne til tårer.

- Jeg så på Matilda i sola, i badedrakten sin, som syklet nedover veien mot vennene sine. Jeg gikk inn igjen i huset og begynte å gråte av hvor fint dette lille øyeblikket av hverdagsglede var, forteller hun.

Artikkelen fortsetter under.

Ligner på pappa

Det som var en blanding av smertestillende midler, sovemedisin og tabletter mot angst tok livet av Ledger i 2008.

- Det som skjedde har forandret måten jeg ser livet på. Ingenting ved livet varer eller er evig, har Williams tidligere fortalt til Vogue.

Skuespilleren sa i samme intervju at Ledgers død var en overveldende sorg.

- For tre år siden føltes det som vi ikke hadde noen ting, men nå har livet vårt på en måte reparert seg selv, sa hun.

Den 36 år gamle skuespilleren, som fikk sitt gjennombrudd i tv-serien «Dawson's Creek», fortalte også at hans plutselige død førte til at hun ble opptatt av å ta på mennesker.

- Ganske lenge tok jeg alltid på folks ansikt når jeg møtte dem. Det ble litt sånn du er her, du beveger deg! Alt føltes så flyktig, og jeg ville ta vare på det jeg kunne.

I 2013 fortalte Matildas mormor, Ledgers mor, at den da sju år gamle jenta lignet fryktelig på faren sin.

- Hun er veldig lik pappaen sin, sa moren til «Brokeback Mountain»-stjerna.

Fem år etter hans død gikk foreldrene Sally Ledger Bell og Kim Ledger første gang ut om likheten til den berømte faren.

- Det er ikke noe tvil om at Matilda ligner på ham rent utseendemessig. Men også personligheten er veldig lik hans. I tillegg har hun også arvet sin mors skjønnhet, den heldige lille jenta, sa Sally Ledger til New Idea.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!