LEVDE LIVET: David Bowie var kjent som kvinnebedårer og levde livet som en rockestjerne seg hør og bør på 70- og 80-tallet. Nå ber hans advokater eventuelle ukjente avkom stå fram og kreve sin del av millionformuen. Foto: AP Photo, NTB scanpix
LEVDE LIVET: David Bowie var kjent som kvinnebedårer og levde livet som en rockestjerne seg hør og bør på 70- og 80-tallet. Nå ber hans advokater eventuelle ukjente avkom stå fram og kreve sin del av millionformuen. Foto: AP Photo, NTB scanpixVis mer

David Bowie:

Oppfordrer David Bowies ukjente barn til å stå fram og kreve sin del av formuen

Den avdøde stjernas advokater med spesielt ønske. 

(Dagbladet): Det er ingen tvil om at den avdøde musikklegenden David Bowie var en sjarmør. Han var gift to ganger, fra 1970 til 1980 med Angie Barnett og fra 1992 til sin død med modellen Iman.

IKON: Artistlegenden David Bowie er død, 69 år gammel. Bowie døde fredelig 10. januar 2016, etter en 18 måneder lang hemmelig kamp mot kreft. Video: NTB Scanpix / Svein Dybdahl / DBTV Vis mer

Mellom og før ekteskapene levde han derimot ungkarslivet til det fulleste, og var i godt selskap hos damene. Han er ryktet til å ha ligget med flere hundre kvinner, noe som i ekte rockestjerneånd ikke er helt utenkelig.

Noen av disse romansene kan ha resultert i barn. Bowie har to «offisielle» barn allerede, sønnen Duncan Jones og dattera Alexandria Jones. Nå frykter advokatene hans at det derimot kan skjule seg flere avkom der ute etter stjerna.

Disse blir nå bedt om å stå fram. Det er International Business Times som omtaler saken.

Oppfordres til å stå fram

En notis ble i helga publisert i den britiske avisa The Times om at den avdøde sangerens advokater nå ber mulige arvinger, deriblant dem som tror de muligens kan være barn av «Changes»-sangeren, stå fram og kreve sin del av formuen.

David Bowie etterlot seg en formue på nærmere 900 millioner kroner. Ifølge The New York Post viste testamentet, som ble overlatt til en domstol i New York, at den 69 år gamle rockestjerna etterlot seg en formue på rundt 100 millioner dollar.

Halvparten av formuen, nærmere en halv milliard norske kroner, har Bowie testamentert til enka, den somaliskfødte supermodellen Iman, som også fikk parets hjem i Soho i New York.

Mulige barn av stjerna blir bedt om å kontakte det London-baserte firmaet Simkins LLP innen den 4. mai om de tror de kan ha rett på formuen. Derfra må de bevise i detalj hva deres påståtte forhold til sangeren er.

Den noe obskure notisen ble printet bare dager etter at et av Bowies faktiske barn, Duncan Jones, hedret faren på Brit Awards. Den avdøde sangeren vant pris for årets beste album under utdelinga, og sønnen tok i mot prisen på farens vegne.

- Jeg mistet faren min i fjor, men jeg ble også far selv. Jeg har brukt mye tid på å komme over sjokkert, og har tenkt på hva jeg vil at min egen sønn skal vite om bestefaren sin, sa han fra scenen ifølge Rolling Stone.

Det er ikke kjent hvorvidt noen enda har stått fram og hevdet at de er David Bowies ukjente barn.

Tok faren i forsvar

Duncan Jones har vært svært tilstedeværende i sosiale medier etter farens dødsfall. I fjor høst meldte flere britiske medier at Bowies aske var spredt ut over festivalen Burning Man i Nevada i USA, med Imans tillatelse.

Det tok sønnen ille opp. Spredningen av asken ble hevdet å være en «spirituell familiesamling». Dette ble slått hardt ned på. Overfor Huffington Post bekreftet en representant fra Bowie-leieren at ryktene var «helt falske».

Det var derimot Bowies sønn som gikk hardest ut mot de falske artiklene.

- Den Buring Man-greia? Hva folk sier og gjør for oppmerksomhet slutter aldri å forundre meg. Det er ikke sant. Denne anklagen er ekkel, også, skrev han på Twitter.

Han tar seg også friheten til å tulle med de usanne påstandene, og skriver at faren mye heller ville ha asken sin spredd på feriestedet Skegness Butlins.

HEDRET: Musikerlegenden David Bowie tapte nylig kampen mot kreften - 69 år gammel. Under Grammy Awards hedret Lady Gaga ikonet. Video: Reuters Vis mer