Oppfordrer til boikott av mangemillionær

- Han har tjent seg pissrik på netthandel, i tillegg til at han er imot abort.

KRITISK: Ulrikke Falch er en av kvinnene som oppfordrer til boikott av nettsteder som blivakker.no og netthandelen.no. Foto: Christian Roth Christensen
KRITISK: Ulrikke Falch er en av kvinnene som oppfordrer til boikott av nettsteder som blivakker.no og netthandelen.no. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste ukene har det stormet rundt forretningsmann Einar Øgrey Brandsdal (43) og hans nettsider. Brandsdal eier blant annet blivakker.no og netthandelen.no, som selger kosmetikk og skjønnhetsprodukter for flere millioner årlig. Ifølge Kapital har han selv en formue på 800 millioner kroner.

Flere reagerer på hans politiske tilhørighet og tidligere uttalelser om blant annet fosterreduksjon. I fjor skrev Brandsdal, som selv er tvillingfar, et innlegg på NRK, der han var svært kritisk til nettopp fosterreduksjon. Han har tidligere vært medlem av både KrF og Høyre, men har de siste åra vist støtte til både innvandringskritiske Demokratene og Tverrpolitisk Folkeliste.

Da det ble klart at Demokratene gjorde et brakvalg i Kristiansand, og ble byens tredje største parti med ti mandater, uttrykte han «glede, glede, glede» overfor NRK.

På sosiale medier oppfordrer flere kjente kvinner nå til boikott av bedriftene som eies av sørlendingen, skriver NRK. Felles for kvinnene er at de ikke ønsker at det skal legges igjen penger på nettstedene som sørlendingen eier.

Einar Øgrey Brandsdal er forelagt kritikken han får mot seg i denne saken, men ønsker ikke å uttale seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer