ROCKEGITARIST: Johnny Depp spiller i bandet Hollywood Vampires sammen med Alice Cooper og Joe Perry. Her på scenen med gitaristkollega Tommy Henriksen (til høyre) under Rock in Rio i Lisboa tidligere denne uka. Foto: NTB Scanpix
ROCKEGITARIST: Johnny Depp spiller i bandet Hollywood Vampires sammen med Alice Cooper og Joe Perry. Her på scenen med gitaristkollega Tommy Henriksen (til høyre) under Rock in Rio i Lisboa tidligere denne uka. Foto: NTB ScanpixVis mer

Oppfordrer til Johnny Depp-boikott i Stockholm

Spiller i Gröna Lund i kveld.

(Dagbladet): Det stormer rundt Johnny Depp (52) om dagen.

Mandag søkte kona Amber Heard (30) om skilsmisse, og fredag fikk hun innvilget besøksforbud mot ham.

Entertainment Online skriver at Heard i sin forklaring til retten hevder at 52-åringen har vært voldelig mot henne i løpet av forholdet deres.

Depp på sin side avviser voldsanklagene, og hevder at hans 22 år yngre kone «forsøker å sikre en forhastet økonomisk løsning ved å hevde at hun har blitt mishandlet».

På turné I tillegg til å være aktuell med Disney-filmen «Alice Through The Looking Glass» er 52-åringen midt oppe i det hele på turné.

Depp spiller nemlig i supergruppa Hollywood Vampires sammen med Alice Cooper og Joe Perry. Nylig har de blant annet spilt konsert under Rock in Rio i Lisboa, og i kveld står de på scenen i Gröna Lund i Stockholm.

Dagbladet har tidligere skrevet at flere Amber Heard-fans har oppfordret til boikott av «Alice Through The Looking Glass» på bakgrunn av voldsanklagene mot skuespilleren.

Nå har boikott-oppfordringene spredd seg til Hollywood Vampires-konserten i Stockholm, skriver Expressen.

LYKKELIGERE TIDER: Johnny Depp og Amber Heard hadde vært gift i 15 måneder da hun søkte om skilsmisse mandag. Her er eks-paret avbildet på galla i januar i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På konsertens Facebook-arrangement er det blitt publisert flere Depp-kritiske meldinger.

- Uskyldig til det motsatte er bevist Li Hjalmarsson er blant dem som uttaler seg. Hun spør arrangøren Gröna Lund om de tar noen stilling til anklagene mot Depp:

«Jeg håper i alle fall at så mange som mulig gjør det rette og boikotter.» skriver svensken i kommentaren, som i skrivende stund har høstet 44 likerklikk.

Hjalmarsson møter imidlertid motbør i kommentarfeltet, der flere påpeker at Depp ikke er dømt for mishandling ennå.

Gröna Lund har svart henne direkte, og åpner med å si at de selvsagt tar avstand fra alle typer vold, men skriver videre at de ikke vil forhåndsdømme noen:

«Alle mennesker anses som uskyldige til det motsatte er bevist, noe som er en grunnpilar i vårt rettsvesen.» slår konsertarrangøren fast.

Forsvares av dattera Annika Troselius, presseansvarlig på Gröna Lund, sier til Expressen at de er åpne for at folk skal få gi uttrykk for sine synspunkter og sin kritikk.

- Vi leser alt og forsøker å svare også, sier Troselius, og legger til at man som gjest selvsagt har rett til å velge om man vil komme på konserten eller ikke.

Depp selv har vært sparsommelig med uttalelser i kjølvannet av voldsanklagene. I går tok imidlertid hans 17 år gamle datter, Lily-Rose Depp, bladet fra munnen via en Instagram-oppdatering.

Under et bilde av seg selv som baby sammen med faren skriver Lily-Rose følgende:

«Faren min er den skjønneste, kjærligste personen jeg kjenner. Han har ikke vært annet enn en fantastisk far for lillebroren min og meg, og alle som kjenner ham vil si det samme», skriver 17-åringen, og legger til et hjertesymbol.