Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ed Sheeran:

Oppfylte Trionas (15) største ønske. Minutter senere døde hun

- Legen løftet opp stetoskopet sitt og fortalte oss at hjertet hennes hadde sluttet å slå.

HYLLES AV FAMILIEN: Ed Sheeran sang for 15 år gamle Triona Priestley over telefonen. Kort tid etter gikk jenta bort. Foto: NTB Scanpix
HYLLES AV FAMILIEN: Ed Sheeran sang for 15 år gamle Triona Priestley over telefonen. Kort tid etter gikk jenta bort. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ed Sheeran (26) herjer for tida hitlistene med låta «Shape Of You», og turnerer samtidig verden over med sitt tredje album «÷».

Den enorme suksessen de siste åra har ført til en fullspekket timeplan for 26-åringen. Likevel viser Sheeran at han setter fansen foran det meste.

15 år gamle Triona Priestley hadde kun ett ønske før hun døde: Hun ville høre popfenomenet Ed Sheeran synge en av hennes favorittsanger, nemlig «Little Bird».

Ifølge Mirror fikk hun drømmen oppfylt, og nylig besøkte hennes bror, Aiden, det irske tv-showet «Ray D'Arcy». Her fortalte han om den sterke opplevelsen som fant sted i 2014.

OPPFYLTE ØNSKE: Ed Sheeran sørget for at en av hans fans fikk sitt største ønske oppfylt før hun døde. Her avbildet under «Teenage Cancer Trust» i Royal Albert Hall i slutten av mars. Foto: Isabel Infantes / NTB Scanpix
OPPFYLTE ØNSKE: Ed Sheeran sørget for at en av hans fans fikk sitt største ønske oppfylt før hun døde. Her avbildet under «Teenage Cancer Trust» i Royal Albert Hall i slutten av mars. Foto: Isabel Infantes / NTB Scanpix Vis mer

Opprettet hashtag

Priestley led av cystisk fibrose, som ifølge NHI er en arvelig sykdom med forstyrrelser i kjertelfunksjonen i flere organ, blant annet lunger, magetarmkanal og bukspyttkjertelen.

Det betegnes som en dødelig sykdom, men prognosen er bedre i dag enn for noen år tilbake. Priestley var imidlertid en av dem som fikk den vonde beskjeden av legene om at hun hadde kort tid igjen.

LATTERMILDT: Da norgesaktuelle Ed Sheeran gjestet The Graham Norton Show, som vises i Norge på fredag, kunne han ikke gjenkjenne sin gamle bestevenn. Da brøt latterkrampen ut. Video: BBC Vis mer

Det var da familien bestemte seg for å opprette emneknaggen #SongForTri.

Kampanjen spredte seg raskt i sosiale medier, og nådde til slutt Ed Sheeran.

- Hjertet hennes har sluttet å slå

Storebror Aiden forteller at artisten fremførte «Little Bird» over telefonen, og at han fremførte låta fra start til slutt.

- Vi var på intensivavdelingen. Min bror Colm forlot rommet, og da han kom tilbake snakket han i telefonen. Han sa «jeg setter deg på høyttaler» og trykker på knappen. Plutselig hører vi at det er Ed Sheeran.

- Han sier: «Hei Triona, jeg hører at du er en stor fan». Han ble fortalt at det var hennes yndlings-sang, så begynte han å spille på gitaren.

Hele kjernefamilien, samt legepersonell, var til stede under begivenheten.

- Han spiller hele sangen. Vi sier tusen takk og at vi blir nødt til å legge på. (...) Legen løftet opp stetoskopet sitt og fortalte oss at hjertet hennes hadde sluttet å slå.

Ringte kreftsyk fan

Ed Sheeran er ikke den eneste verdensstjerna som bryr seg om fansen. Beyoncé var nylig på Facetime med en døende fan.

I mars overrasket «Formation»-sangeren kreftsyke Ebony. Bare få dager senere døde hun av kreft.

Artisten gjorde også en lignende gest i 2013. Den gang fra scenekanten.

I 2015 skapte Taylor Swift overskrifter for å ha oppfylt 4 år gamle Jalene Salinas største ønske.

Duoen endte opp med å prate til hverandre i hele 20 minutter på Facetime, og Salinas mor uttalte i etterkant at hun var evig takknemlig for at artisten hadde tatt seg tid til hennes kreftsyke datter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media