Yvonne Fondenes:

Opplevde vold hjemme: - Skulle være hemmelig

Bare noen dager har gått siden TV 2-profilen delte ærlig om vold i barndomshjemmet. Støtten hun har fått i ettertid, har vært helt enorm.

ÅPEN: TV 2-profil Yvonne Fondenes åpnet seg søndag om vold i hjemmet da hun var barn. Reaksjonene hun har fått har vært helt overveldende. Foto: Marit Hommedal / NTB
ÅPEN: TV 2-profil Yvonne Fondenes åpnet seg søndag om vold i hjemmet da hun var barn. Reaksjonene hun har fått har vært helt overveldende. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

At pandemien har vært krevende for mange, er ingen hemmelighet. Spesielt vanskelig har det vært for alle barn som ikke får en pause fra det som foregår bak husets fire vegger.

Vold i hjemmet har nemlig økt gjennom pandemien, ifølge en rapport fra Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress, og det er vanskeligere å oppdage nå når barn og ungdom befinner seg på hjemmeskole, framfor i klasserommet eller på trening.

Søndag fortalte TV 2-nyhetsanker Yvonne Fondenes (40) at hun er en av dem som i oppveksten var vitne til vold i hjemmet. Åpent og ærlig fortalte hun nemlig at hun som niåring så faren hennes være voldelig mot mora.

«Skambanket av pappa. Igjen»

«Midt på natta før en skoledag våkner jeg. Mamma står ustø og beruset på stuegulvet. Hun forsøker å si noe, men hun klarer ikke. Leppa er sprukken og hoven etter et slag. Øyet væsker og er så hovent at hun ikke klarer å åpne det. Huden rundt øynene har mørkeblå flekker, størknet og dryppende blod fra åpne kutt. Håret på hodet er revet rett ut av hodebunnen. Der det lyse håret hennes skulle vært, er en skallet flekk. Hun er blitt skambanket av pappa. Igjen».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer