Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit:

- Oppleves som vanskelig

Kronprinsparet kommer med klar oppfordring før jul.

PÅ GRÅTEN: Kronprinsesse Mette-Marit ble emosjonell da hun og kronprinsen besøkte Frelsesarmeen. Video:NTB Vis mer
Publisert

Kronprins Haakon (49) og kronprinsesse Mette-Marit (49) brukte onsdagen på å besøke diverse ulike frivillige organisasjoner, samt hjelpe til med juleforberedelsene.

Kronprinsparet tok først turen til Kirkens Bymisjons lokaler i Oslo sentrum, hvor de fikk en orientering fra Blå Kors, Røde Kors, Redd Barna, Fattighuset, Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon. Videre gikk ferden til Frelsesarmeens slumstasjon på Rodeløkka i Oslo, hvor de sammen med andre frivillige hjalp til med å klargjøre årets julehjelp.

Overfor Dagbladet uttalte kronprinsen at frivillig arbeid inn mot juletider oppleves som ekstra viktig.

EN GOD AVGJØRELSE: Kronprins Haakon utalelser om avgjørelsen rundt prinsesse Märta Louise rolle. 8. november ble det kjent at hun skal slutte å representere kongehuset. Video: Jonathan Gaathaug Nielsen. Vis mer

- Jul er en veldig fin tid - en høytid - og mange gleder seg til jul, men så vet vi jo det at det kan være en tid som oppleves som vanskelig. Både fordi det er et større press på for eksempel økonomi, og også at man kanskje føler mer på det med utenforskap ved en høytid som jul, enn det man gjør ellers i året.

- Derfor er det ekstra viktig at det er organisasjoner som de vi har besøkt i dag som gjør det de kan for å gjøre jula bra for flest mulig.

På spørsmål om kronprinsparet hadde noen tips til hvordan man kan glede noen som gruer seg til jul oppfordret Mette-Marit til å oppsøke lokalmiljøet.

- Man kan glede noen som gruer seg til jul ved å bidra til noen av de organisasjonene som vi har besøkt i dag, for eksempel Fattighuset eller Røde Kors, eller man kan melde seg som frivillige, levere inn julegaver - det er mange forskjellige måter å hjelpe til på. Jeg tror det lureste er å ta kontakt med lokalmiljøet sitt å se hvordan man kan hjelpe til lokalt. Når man først begynner som frivillig lokalt så tror jeg det er vanskelig å gi seg rett og slett, sa hun, før Haakon skjøt inn:

TÅRER: Kronprinsesse Mette-Marit klart ikke å holde tårene tilbake under nedleggelse av blomster ved åstedet for masseskytingen i Oslo sentrum. Video: Dagbladet TV/NRK Vis mer

- Man blir med resten av året også, og det er jo fint.

- Og det tror jeg det er veldig mange som gjør akkurat nå også. Folk leter etter steder hvor akkurat de kan bidra på den måten de kan bidra best på, la kronprinsessen videre til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer