Finalen i «Skal vi danse»:

Oppsiktsvekkende detalj: - Må være tilfeldig

Én ting er helt sikkert før årets finale i «Skal vi danse».

FINALEKLARE: Lørdag kveld vil enten Simon Nitsche eller Magnus Moan stå igjen som vinner av årets «Skal vi danse». Foto: Espen Solli / TV 2
FINALEKLARE: Lørdag kveld vil enten Simon Nitsche eller Magnus Moan stå igjen som vinner av årets «Skal vi danse». Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kommende lørdag er det endelig duket for den store finalen i høstens «Skal vi danse», og nok en gang skal det kåres en vinner av programmet.

Den sure fjerdeplassen var det Øyvind «Vinni» Sauvik (45) som endte opp med, mens Siri Avlesen-Østli (37) karet til seg tredjeplassen før hun måtte legge danseskoene på hylla.

Nå gjenstår bare Simon Nitsche (29) og Magnus Moan (38), og hvem av dem som danser seg helt til topps blir klart lørdag kveld.

Uansett hvem av de to det blir, er det en mannlig kjendis som stikker av med den gjeve pokalen - igjen.

Mennene briljerer

Ifølge statistikken er det bare seks av totalt 17 vinnere av «Skal vi danse» som er kvinner. Det betyr at det er nesten dobbelt så mange mannlige vinnere.

Sist gang en kvinne vant var i 2017 da Helene Olafsen (31) gikk seirende ut av konkurransen. Opp gjennom har Adelén Rusillo Steen (25), Agnete Johnsen (27), Hanne Sørvaag (41), Lene Alexandra Øien (40) og Katrine Moholt (48) også vunnet.

Bare én gang har det vært to kvinner i finalen, mens det hele fem ganger, inkludert i år, har vært to menn. Dommerveteran Trine Dehli Cleve (61), som har sittet bak dommerbordet alle 17 sesongene, har imidlertid ikke noen teori på hvorfor det er slik:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer