Mahlagha Jaberi:

Opptreden splitter: - Skammelig

Modellens kjolevalg under filmfestivalen får blandede reaksjoner.

KJOLESTUNT: Mahlagha Jaberi dukket opp med en symbolsk kjole på den røde løperen. Foto: Ammar Abd Rabbo/ABACAPRESS.COM/NTB
KJOLESTUNT: Mahlagha Jaberi dukket opp med en symbolsk kjole på den røde løperen. Foto: Ammar Abd Rabbo/ABACAPRESS.COM/NTB Vis mer
Publisert

De siste ukene har det vært kjendistungt i Cannes i Frankrike, da den årlige filmfestivalen har gått av stabelen.

Det har ikke manglet på spektakulære antrekk, verdenspremierer og storslåtte fester, og noen nordmenn har også gjort seg bemerket seg på den franske rivieraen.

Nå er det imidlertid en iranskfødt modell ved navn Mahlagha Jaberi (33) som stjeler overskriftene. Til tross for at hun ikke er det største navnet innen modellverdenen, har hun klart å fange «alles» oppmerksomhet etter at hun dukket opp i en kjole med et budskap.

Det var i anledning visningen av «The Old Oak» Jaberi hadde på seg en lang, sort kjole med dyp utringning. Rundt halsen hadde hun noe som kunne minne om ei renneløkke.

I etterkant har modellen delt en video på Instagram hvor hun forklarer bakgrunnen for kjolevalget. Under innlegget har hun skrevet: «Dedisert til det iranske folk».

I tillegg har hun lagt ved emneknagger «StopExecutionsInIran», som oversatt til norsk betyr «Stopp henrettelser i Iran».

9. mai i år sa FNs høykommissær for menneskerettigheter at over 200 mennesker er blitt henrettet i Iran hittil i år. EU er blant dem som har innført sanksjoner mot landet som følge av det. For et par uker siden gikk utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) ut og sa at Norge fordømmer henrettelsen av ytterligere tre demonstranter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer