Oscar 2020:

Opptredenen fikk uventet respons

Enkelte mener Eminems Oscar-opptreden kommer 18 år for seint.

«LOSE YOURSELF»: Eminems hit fra 2002 vant Oscar for beste sang i 2003. Og i 2020 ble den fremført, til blandede reaksjoner. Video: AP/ABC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag gikk Oscar-utdelingen av stabelen i Hollywood, og selv om prisene primært er i fokus, hender det ikke sjelden at opptredener og annet på scenen stjeler fokuset fra filmbransjens store festkveld. Billie Eilish, norske Aurora og Elton John var blant stjernene som sto på scenen.

Denne gangen var det muligens Eminem som klarte å gjøre dette på best eller verst mulig måte, alt ettersom. Rapperen er absolutt en selvskreven gjest på gallaen, som følge av sin store bragd i «8 Mile» fra 2002.

At han derimot 18 år etter skulle stå på scenen og synge «Lose Yourself», hadde nok få ventet. Det ble også svært tydelig blant publikum da rapperen brått ble heist opp på scenen.

Vekker oppsikt

Ikledd et noe mindre formelt antrekk enn resten av salen, begynte artisten å rappe til mildt sagt blandede reaksjoner i salen. Mens enkelte reiste seg opp og klappet med i sekundet Marshall Mathers, som han egentlig heter, dukket opp, fikk andre en relativt sur mine i ansiktet.

Det har fått Twitter til å gå amok. Det er spesielt tre publikummere som peker seg ut i etterkant. Billie Eilish, Idina Menzel og Martin Scorsese viste fram ansiktsuttrykk som tilsa at de helst skulle ha vært helt andre steder enn i salen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer