QUEEN B: Hun kalles for dronninga av en grunn. I går triumferte Beyoncé foran 50.000 elleville fans i Stockholm. Foto: Andrew White/Invision for Parkwood Entertainment/AP 
QUEEN B: Hun kalles for dronninga av en grunn. I går triumferte Beyoncé foran 50.000 elleville fans i Stockholm. Foto: Andrew White/Invision for Parkwood Entertainment/AP Vis mer

Opptredenen Norge gikk glipp av: «Musikk blir ikke større, mektigere eller bedre»

Beyoncé-triumf i Sverige.

(Dagbladet): Sangeren Beyoncé er for lengst i gang med verdensturneen «The Formation World Tour», og i går spilte hun for godt over 50.000 elleville publikummere som hadde møtt opp på Friends Arena i Stockholm.

Protestmarsj

- Jeg har sett mange artister «velte» arenaer, men jeg har aldri sett en som får over 50.000 mennesker til å skrike så høyt at glasskjermen på Iphonen deres sprekker, skrev Markus Larsson som anmeldte konserten for Aftonbladet.

Larsson kunne fortelle om en konsertarena fylt med visuelle effekter, ildkastere, kortfilmer og dansere som virvlet over alle scenens kanter. I tillegg til superstjerna Beyoncé, selvfølgelig, som ifølge anmelderen eide hvert sekund av konserten med sin sterke stemme og mektige utstråling.

- Beyoncé synger og tramper, og jobber så hardt at håret klistrer seg fast i hele ansiktet. Det hele virker som en protestmarsj, skriver Larsson og fortsetter:

- Det kjennes mer enn noen gang ut som en feministisk fortsettelse på James Browns «Say it loud- I'm black and I'm proud».

- Musikk blir ikke større, mektigere eller bedre, skriver han.

Søndag gjestet verdensstjerna Danmark og København, før svenskene altså fikk oppleve superstjerna på nært hold. Norge ble fullt og helt droppet.

Utroskapsrykter

Det har stormet godt rundt superstjerna etter hun ut av det blå slapp sitt sjette soloalbum «Lemonade» i april i år.

Flere av tekstene på det nye albumet har for alvor satt fart i utroskapsryktene som har florert om Beyoncés ektemann, rapper og platemogul Shawn «Jay Z» Carter.

Men om de tidvis bitre tekstene på «Lemonade» baserer seg på en reell ekteskapelig ufred, eller om det er et nøye planlagt PR-stunt fra en artist som sjelden snakker om privatlivet, er uvisst.