- Oralsex ga meg kreft

Michael Douglas med intim betroelse.

FRISK IGJEN: Michal Douglas er kvitt strupekreften - som han nå hevder han fikk påført etter oralsex med en kvinne. Foto: NTB Scanpix
FRISK IGJEN: Michal Douglas er kvitt strupekreften - som han nå hevder han fikk påført etter oralsex med en kvinne. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Skuespiller Michael Douglas har vært frisk ei stund nå, etter sin knallharde kamp mot kreften han fikk påvist i august 2010.

Sykdommen var av typen strupekreft, som skuespilleren måtte gjennomgå åtte uker med strålebehandling og kjemoterapi for å bli kvitt.

I et oppsiktsvekkende intervju med The Guardian forteller Douglas at grunnen til at han ble rammet av kreft verken var røyking eller drikking - men noe ganske mer intimt.

- Uten å være for spesifikk er denne formen for kreft forårsaket av HPV, som faktisk kommer fra cunnilingus (oralsex på en kvinne), sier han og fortsetter:

- Jeg var bekymret for at stress forårsaket av min sønns fengsling ikke hjalp på da det ble utløst. Men ja, det er en seksuelt overførbar sykdom som forårsaker kreft. Og hvis man har det, så er også oralsex den beste kuren.

Douglas er gift med den 25 år yngre Catherine Zeta-Jones. Det kommer ikke fram av intervjuet hvem det var som påførte ham dette HPV-viruset, som igjen skal ha gitt ham strupekreft.

Selv om Michael Douglas er en gift og heterofil mann utenfor filmsettet, har han nå fått en smakebit av hvordan det er å være en berømt filmstjerne, som lever et skjult liv som homofil. Gjennom sin nye rolle i filmen «Behind the Candelabra» spiller han den homofile pianisten Liberace.

Under filmfestivalen i Cannes gikk han ut til pressen og sa han hadde full forståelse for menn som velger å holde legningen sin skjult i Hollywood.