Ari Behns bisettelse:

- Ord vi aldri kommer til å glemme

Maud Angelica Behn hylles for talen i farens bisettelse.

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, hylles for sine minneord om faren. Bilder fra NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO DOMKIRKE (Dagbladet): Fredag ettermiddag ble Ari Behn bisatt fra Oslo Domkirke. Allerede tidlig på morgenen hadde folk møtt opp utenfor kirka, i håp om å ta farvel med forfatteren og kunstneren - som døde 25. desember. Han ble 47 år gammel.

Bisettelsen var svært personlig, og besto av flere innslag i form av taler, musikk og samler. Ari Behns foreldre, Olav Bjørshol og Marianne Behn, og hans to søsken, Espen og Anja Bjørshol, var blant dem som holdt rørende taler inne i kirken.

Det var likevel talen til hans eldste datter, 16 år gamle Maud Angelica Behn, som fikk mest oppmerksomhet. Den personlige, sårbare og velskrevne talen blir nå hyllet av flere.

Hylles

I sin tale fortalte 16-åringen åpent om hvordan faren har roset henne og søstrene for de kunstneriske ferdighetene og de andre interessene deres. Det var flere blanke øyne å skimte i kirka under talen.

Hun fortalte om hvordan de tre søstrene og mora hadde på seg rosa, fordi det var Aris farge. Hun fortalte om de siste møtene og ordene. Hun kom også med en sterk oppfordring.

- Jeg vil si til alle som har gått gjennom dette - det finnes alltid en utvei. Selv om det ikke føles sånn. Det er folk der ute som kan hjelpe. Du kan få hjelp. Jeg ber deg med hele mitt hjerte, sjel og kropp - spør om hjelp. Det er aldri en skam. Det er en styrke, ikke en svakhet. Du kan også gå til en profesjonell, de er der for å hjelpe, fortalte 16-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer